Nelu Tătaru a fost întrebat la emisiunea ”Bună, România!”, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir , dacă se ia în calcul instituirea de noi restricții în România, având în vedere datele raportate în ultimele zile.

”Deocamdată nu se pune problema, noi gestionăm și evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă, 177. Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă se relaxare, urmând ca de miercuri să evaluăm și să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puțin unele reguli de distanțare sau purtarea măștii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă și ne vom adapta după fiecare zi”, a declarat ministrul Sănătății.

”Vom vedea de unde vin aceste cazuri noi. Avem în continuare focare în instituțiile unde sunt tratați pacienți în vârstă, pacienți cu afecțiuni neuropsihice, la personalul care tratează acești pacienți, precum și în corpul medical. În condițiile în care vom avea o creștere a numărului de cazuri în alte condiții, cum este la Toflea, în județul Galați, am carantinat acele localități”, a precizat Tătaru.

Când se deschid terasele, restaurantele și plajele

De asemenea, întrebat ce măsuri de relaxare ar putea fi adoptate începând cu 1 iunie, ministrul a răspuns: ”În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”.

În ceea ce privește deschiderea restaurantelor, Nelu Tătaru a precizat că o decizie în acest sens va fi luată după ce se va constata cum a evoluat situația odată cu deschiderea teraselor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE