Acesta a menționat atingerea unei creșteri economice de peste 3% printre prioritățile sale pe 2014, alături de consolidarea justiției și aderarea la Schengen.
Șeful statului a mai precizat că este posibilă o reducere a TVA cu 2-3 procente, chiar dacă nu cu 5%, așa cum a anunțat USL, dacă se poate realiza o mai bună colectare de către ANAF.
"Cred că are spațiu de manevră, nu cu 5 procente, dar cu 2-3 se va putea, cu o singură condiție, să le meargă încasările. Sunt convins că se poate face o mai bună colectare și am sentimentul că după reașezarea ANAF se va produce. Este o schimbare de filosofie, în timpul guvernului Boc s-a mers pe ideea reducerii cheltuielilor statului, la cabinetul Ponta e clar o schimbare de filosofie, și-au pus cât ar vrea să cheltuiască, cât le trebuie pentru baroni și au spus hai să mărim taxele, că nu avem bani suficienți. Fără aceste 35 de taxe noi, guvernul Boc a trecut prin criză, 2009 – 2010 și ei nu pot trece pe creștere economică fără majorarea de taxe", a mai spus președintele Băsescu.
CITIȚI ȘI:

  • Președintele Traian Băsescu: Mi-aș dori o discuție cu liderii partidelor de guvernământ
  • TRAIAN BĂSESCU, la EVZ TV: Nu exclud organizarea unui REFERENDUM pentru Parlament UNICAMERAL odată cu prezidențialele
  • "Evenimentul zilei" TV. Mihai Răzvan Ungureanu: Trebuie să schimbăm clasa politică. Cred în forţa partidelor noi!
  • "Evenimentul zilei" TV. Dan Andronic: La Pungești avem de-a face cu un caz clasic de manipulare
  • EVENIMENTUL ZILEI TV. Directorul SRI, George Maior: "SRI aşteaptă de la noul preşedinte aceeaşi libertate care i-a fost asigurată de Traian Băsescu" | VIDEO
  • Mihai Răzvan Ungureanu: ”Sunt multe INTERESE care vizează BLOCAREA INDEPENDENȚEI energetice a ROMÂNIEI” VIDEO