Aşa cum vedeţi din fotocopia paginei 3 a ziarului, totul se baza pe "documente stupefiante", care aveau să stârnească la vremea respectivă un scandal de proporţii.
În articolul său, Florin Budescu arăta cum Ion Cioabă, liderul ţiganilor din zona Sibiului, s-a autointitulat Rege al romilor din ţară şi din întreaga lume şi a pătruns în toate cancelariile instituţiilor importante ale ţării, obţinând chiar şi de la Preşedinţie aprobare şi recunoaştere. Actul, întocmit de "Regele Cioabă" poartă ştampile şi semnături de la MAE, Camera Deputaţilor, Ministerul Justiţiei, Poliţia de Frontieră, Direcţia Generală a Vămilor, dar corolarul îl dă Preşedinţia României – Direcţia de Politică Internă.
Ştiţi cine s-a revoltat împotriva acestui abuz? Tot ţiganii, care au atras atenţia că se încalcă Constituţia ţării. "Conducerea superioară a Partidului Romilor Nomazi şi Căldărari", prin preşedintele său Iulian Rădulescu a început un război (chiar şi în justiţie), însă politicienii noştri nu şi-au retras nicicând sprijinul şi simpatia pentru Regele Cioabă.

Actul întocmit de "Regele Cioabă" poartă ştampile şi semnături de la MAE; Camera Deputaţilor, dar corolarul îl dă Preşedinţia României

"Lucrul pe care îl ţin minte este că, fără nici o pilă, fără să intervină cineva, după ce am făcut anticameră câteva minute, m-am trezit faţă în faţă cu Ion Cristoiu."
FLORIN BUDESCU, jurnalist