Preşedintele ceh, prins cu amanta

Preşedintele ceh, prins cu amanta

Vaclav Klaus a recunoscut o legătură extraconjugală cu o tânără însoţitoare de bord.

Preşedintele ceh Vaclav Klaus a admis luni că a avut o relaţie extraconjugală cu o însoţitoare de bord, după publicarea în presă a unor poze cu cei doi, relatează „The Daily Telegraph“.

Vaclav Klaus a făcut publică legătura extraconjugală după ce tabloidul „AHA“ a publicat poze cu el şi stewardesa Petra Bednarova, în timp ce urcau în limuzina prezidenţială. Aparent, cei doi petrecuseră noaptea împreună într-un hotel de lux din Praga, precizează cotidianul britanic. Tânăra parteneră a lui Klaus are 28 de ani, cu aproape 40 mai puţini decât şeful statului, ajuns la 66 de ani.

Preşedintele ceh a recunoscut că fotografiile publicate nu sunt „nici un fotomontaj, nici o coincidenţă“. Întrebat cum îi va explica relaţia extraconjugală soţiei sale Livia Klausova, acesta a declarat că „nu poate explica“. „Nimeni nu se poate aştepta să fie înţeles după ce a făcut aşa ceva“, a adăugat preşedintele ceh. În pofida abordării subiectului pentru prima oară în public, Klaus nu a răspuns în niciun fel zvonurilor care susţin că Bednarova ar fi însărcinată. Încă o aventură Vaclav Klaus, de profesie economist, a devenit preşedinte în 2003 şi a fost reales luna trecută în funcţia de şef al statului. Klaus este căsătorit cu Livia Klausova de aproximativ 40 de ani şi are doi copii şi cinci nepoţi. Aparent însă, scrie „The Daily Telegraph“, are şi o slăbiciune pentru tinerele stewardese. Preşedintele a mai fost implicat într-un scandal în 2002, când a fost descoperită relaţia sa cu o altă stewardesă, Klara Lohniska, în vârstă de 24 de ani.

Ne puteți urmări și pe Google News

De data aceasta, presa cehă nu a fost prea interesată de ştire. „Este adevărat că Vaclav Klaus a avut o aventură cu o stewardesă, dar este treaba lui şi nimeni în Cehia nu este interesat să afle. Avem deja un premier divorţat, căruia i s-a născut un copil din flori. Societatea cehă este foarte liberală“, a explicat, pentru „Rzeczpospolita“, politologul ceh Jiri Pehe.