Evenimentul Zilei > Social > Preotul android revoluționează budismul! Cum va fi afectată religia de noua invenție
Preotul android revoluționează budismul! Cum va fi afectată religia de noua invenție

Preotul android revoluționează budismul! Cum va fi afectată religia de noua invenție

Japonezii au creat primul preot-android, care predică budismul într-un templu budist vechi de 400 de ani. Androidul, cu o înălțime de 1,95 metri, a fost botezat Mindar.

Acesta este realizat după chipul și asemănarea zeiței budiste a milosteniei și e văzut drept o revoluție a felului în care oamenii se raportează la credință și religie.

Decizia „instalării” acestui robot într-un templu budist rămâne una controversată, în condițiile în care există deja voci critice în Japonia care consideră inițiativa un „sacrilegiu” și care îl compară pe Mindar, preotul-android, cu „monstrul lui Frankenstein”.

Preoții budiști umani din templul Kodaiji, unde androidul a fost detașat, spun că se înțeleg bine cu acesta și că inițiativa este una de-a dreptul revoluționară pentru budismul, fondat de Siddhartha Gautama cu peste 2 500 de ani în urmă.

„Marea diferență dintre un preot uman și un preot robot este că noi, oamenii, vom muri”, a spus un preot budist. „Mindar poate interacționa cu o mulțime de persoane și poate stoca enorm de multă informație.

„Budismul nu e despre credința în Dumnezeu, ci despre a urma calea lui Buddha. Nu contează dacă el e reprezentat de o mașinărie, o bucată de metal sau un copac”, a precizat preotul.

Preotul android este programat să țină predici de 25 de minute și e capabil să își miște trunchiul, brațele și capul, potrivit CNN, citat de Digi 24.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: