Premiile Emmy 2011, o ceremonie cu surprize, dar şi veterani ai televiziunii

Premiile Emmy 2011, o ceremonie cu surprize, dar şi veterani ai televiziunii

Premiile Emmy de duminică seară au adus noi trofee pentru "Mad Men" şi "O familie modernă", multe glume din partea unei prezentatoare dezinvolte, Jane Lynch, şi câteva surprize.

O ceremonie destinsă de câteva glume bune ale gazdei, o Jane Lynch foarte naturală, a ajutat gala de decernare a premiilor din televiziune, cu câştigători destul de previzibili, de duminică seara.

Serialul "O familie modernă" (difuzat în România de HBO Comedy) a plecat acasă cu cinci premii importante, printre care şi cele pentru actorii în rol secundar, Julie Bowen şi Ty Burrell. Creatorii serialului au câştigat şi ultimul trofeu al serii, acordat de Gwyneth Paltrow, Cea mai bună comedie. "Mad Men" (difuzat de TVR 1), în schimb, a obţinut trofeul cel mai important în categorie, dar nu a reuşit să se impună la regie sau în ceea ce priveşte actorii. Jon Hamm a pierdut în faţa singurului om despre care "Entertainment Weekly" declară că a fost sincer când a spus că nu are pregătit un discurs de acceptare. Victoria lui Kyle Chandler din "Friday Night Lights" a fost una dintre surprizele binevenite şi meritate ale serii.

Julianna Margulies a câştigat primul ei Emmy pentru "Soţia perfectă" şi al doilea din carieră. Frumoasa "soţie" a urcat de două ori pe scenă. Prima dată a prezentat un premiu şi s-a declarat "cea mai amuzantă persoană din sală". O prezenţă notabilă a fost şi cea a lui Martin Scorsese, considerat cel mai bun regizor pentru episodul pilot din "Imperiul din Atlantic City".

Lupta mini-seriilor s-a dat între mult mediatizata "Mildred Pierce" şi producţia britanică "Downton Abbey". Cea din urmă a obţinut trofeul. "HBO are foarte multă forţă în marketing şi publicitate. Acesta este un show care stă pe picioarele lui şi Academia a recunoscut asta", a declarat producătoarea executivă a seriei "Downton Abbey". "Mildred Pierce" nu a fost complet uitată. Kate Winslet a plecat acasă cu primul ei Emmy, iar Guy Pearce a fost declarat cel mai bun actor în rol secundar.

Declaraţii surpriză

Charlie Sheen a prezentat un premiu şi i-a încurajat puţin forţat pe cei care vor continua "Doi bărbaţi şi jumătate", fără el, în condiţiile în care în luna mai acesta îi dădea în judecată pe foştii săi angajatori. Actorul a înmânat premiul pentru categoria Cel mai bun actor într-o comedie. "M-a felicitat doar. A fost atât de drăguţ şi de banal", a declarat Jim Parsons, premiat pentru rolul său din "Teoria Big Bang", despre întâlnirea cu Sheen. Premiul s-a dus către Parsons deşi Steve Carell din "The Office" era văzut ca favorit, sezonul trecut fiind ultimul pentru personajul lui, Michael Scott. "De câte ori mă comport stupid în viaţa reală mă gândesc «Probabil că asta ar face Michael»", a spus Carell despre personajul de care se desparte.

Sheen, alungat din serialul "Doi bărbaţi şi jumătate" a ţinut să socializeze şi cu înlocuitorul său, Ashton Kutcher. Actorul a postat pe Twitter o poză cu ei doi în culise, la care comenta: "Dându- i puştiului nou nişte sfaturi". Una dintre absenţele neaşteptate a fost cea a lui Alec Baldwin. El a refuzat să urce pe scenă după ce Fox i-a interzis o glumă despre scandalul interceptării telefoanelor din interiorul companiei lui Rupert Murdoch. "Cred că i-ar fi făcut să arate mai bine. Puţin", a spus Baldwin pe Twitter. Fox nu l-a cenzurat şi pe Ricky Gervais, chiar dacă aceeaşi temă a stat la baza clipului pe care l-a făcut acesta. Gervais a spus că Fox l-a alungat de pe continent şi i-a promis că o să îi taie orice intervenţie nepotrivită. Clipul a fost montat în aşa fel încât să pară că a fost cu adevărat cenzurat şi a stârnit răsete în sală, dar şi compătimire din partea lui Jane Lynch: "Săracul Ricky Gervais, cineva nu a primit destule îmbrăţişări de la mama lui şi acum dă vina pe Hollywood", a glumit prezentatoarea.

O Jane Lynch cu haz

Actriţa a fost cea care a avut pe parcursul ceremoniei cele mai bune intervenţii. Prima i-a fost adresată veteranei active Betty White (89 de ani). "Ea este motivul pentru care începem showul la 5 P.M.", a râs ea. O altă ţintă a lui Lynch a fost "O familie modernă". "Bine aţi revenit la ceremonia de decernare a premiilor «O familie modernă». Ne-am decis să îl punem la categoria Dramă să vedem ce se întâmplă". A continuat cu o glumă la adresa celor cinci prieteni din "Anturaj" pe care i-a numit "motivul pentru care este lesbiană".

Nu a fost singura care a reuşit să anime gala. Steve Levitan, creatorul "O familie modernă", a spus că se gândea să facă seria animată, doar ca să nu lucreze cu copii". <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/aogZUDx51vQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> "Bine aţi revenit la decernarea premiilor «Modern Family». Ne-am gândit să îl punem la categoria Dramă să vedem ce se întâmplă". JANE LYNCH, actriţă

COVORUL ROŞU

Apariţii de invidiat şi eşecuri de look

Printre cel mai bine îmbrăcate vedete s-au numărat Nina Dobrev din "Vampire Diaries", într-o superbă rochie roşie Donna Karran sau Christina Hendricks, îmbrăcată într-o ţinută deschisă la culoare, asortată cu un ruj roşu aprins care a scos-o în evidenţă.

Cele două actriţe din "Mildred Pierce", Evan Rachel Wood şi Kate Winslet, s-au remarcat cu ţinute Elie Saab. Rochia Vera Wang a Sophiei Vergara a salvat cerceii nu tocmai potriviţi, actriţa reuşind să câştige câteva aprecieri ale stiliştilor.

Printre dezastrele vestimentare s-au numărat rochia lui Gwyneth Paltrow, o rochie lungă prin care i se vedea abdomenul, cea a lui Heidi Klum, ce arăta ca o ciupercă, potrivit "Entertainment Weekly", sau apariţia lui Katie Holmes, simplă şi neîngrijită.

Nina Dobrev

Christina Hendricks

Evan Rachel Wood Kate Winslet

Sophia Vergara Gwyneth Paltrow Heidi Klum

Katie Holmes FOTO: REUTERS

Ne puteți urmări și pe Google News