Premierul Victor Ponta s-a întâlnit azi cu Șeful Serviciului britanic de Informații Externe - MI6

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit azi cu Șeful Serviciului britanic de Informații Externe - MI6

Primul Ministru Victor Ponta l-a primit azi, la Palatul Victoria, pe domnul John Sawers, șeful Serviciului de Informații Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord - MI6.

"Cu acest prilej a fost apreciată excelenta cooperare dintre instituțiile de securitate româneşti şi britanice în prevenirea și combaterea fenomenelor care pot afecta securitatea cetățenilor din cele două state sau care sunt îndreptate împotriva membrilor NATO și ai Uniunii Europene. Între aspectele de interes special se află  combaterea terorismului, a terorismului informatic şi a altor forme de activităţi ilegale la nivel regional și global. A fost efectuat și un schimb de opinii pe teme internaționale de actualitate. În cadrul întrevederii a fost subliniată susținerea pe care Guvernul României o acordă consolidării dimensiunilor de cooperare specifică, la nivel instituțional, cu partenerii strategici ai României din comunitatea Euro-Atlantică", se arată într-un comunicat de presă transmis de Guvernul României.  Și Președintele României, Traian Băsescu, l-a primit ieri, la Palatul Cotroceni, pe John Sawers.

Conform comunicatului Administrației Prezidențiale, Traian Băsescu şi John Sawers au discutat despre cooperarea dintre instituțiile de securitate româneşti şi britanice în combaterea terorismului, a terorismului informatic şi a altor forme de activităţi ilegale îndreptate împotriva cetăţenilor şi a statelor membre ale NATO.

John Sawers a mulţumit pentru "excelenta colaborare" dintre structurile de securitate din România şi MI6. De asemenea, directorul MI6 a spus că parteneriatul cu comunitatea de informaţii din România este unul dintre cele mai bune pe care le are Marea Britanie şi că, în ultima perioadă, ţara noastră şi-a câştigat renumele de a fi un important aliat al NATO.

Ne puteți urmări și pe Google News