Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Cîțu forțează vaccinarea. Prefecții, chemați la ordin
Premierul Cîțu forțează vaccinarea. Prefecții, chemați la ordin

Premierul Cîțu forțează vaccinarea. Prefecții, chemați la ordin

Premierul Florin Cîțu dorește urgentarea campaniei de vaccinare. Mați, începând cu ora 12.30, primul ministru va avea consultări în sistem online cu prefecții. La loc de cinste, printre subiectele abordate, va fi campania de vaccinare.

Cîțu vrea o campanie de vaccinare accelerată, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, după cum a anunțat după întâlnirea cu primarii și reprezentanții Consiliilor județene. Cîțu a anunțat mai multe soluții pentru a da cât mai multor români șansa să se imunizeze împotriva COVID-19.

Centre de vaccinare drive through și maratoane de vaccinare

„Avem în vedere organizarea, în weekend-uri a centrelor de vaccinare drive through și a maratoanelor pentru vaccinare. De asemenea, va continua vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie. În prezent, peste 3.000 de medici de familie și-au arătat disponibilitatea de a se implica în procesul de vaccinare, sperăm ca și alții să se alăture acestui efort comun.

Vom merge mai departe în ceea ce privește amenajarea centrelor de vaccinare în incinta operatorilor economici pentru imunizarea angajaților și a familiilor acestora.

Pentru comunitățile rurale sau mai greu accesibile, dar și unde nu sunt amenajate centre de vaccinare, vom susține activitatea centrelor mobile, o soluție eficientă având în vedere că începând cu 4 mai se va putea face imunizarea cu doză unică din serul produs de compania Johnson & Johnson”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul le cere românilor să se vaccineze

„Vaccinarea este vitală pentru a proteja sănătatea populației și pentru revenirea treptată la României, din perspectivă economică, socială și culturală. Voi continua colaborarea cu autoritățile locale, suntem deja la a treia întâlnire în mandatul de prim-ministru, pentru că doar împreună învingem pandemia”, a mai spus acesta, potrivit realitatea.net.

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare, a declarat duminică că în Capitală va avea loc un adevărat maraton de vaccinare. Astfel, pentru   maratonul de vaccinare din weekend-ul 7-9 mai din București, s-a luat în calcul organizarea a circa 50 de centre în cele două locații, Sala Palatului și Biblioteca Națională. Acest lucru va crea o capacitate de a vaccina peste 10.000 de oameni, în cele trei zile.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.