Se pare că incidentul a avut loc în data de 5 decembrie, iar potrivit spuselor părinților elevul agresor este un copil-problemă, care le deranja băiatul încă de la începutul anului.

„Este vorba despre o altercație între doi elevi de clasa a cincea. Din câte am înțeles, motivul care a dus la izbucnirea conflictului a fost un pix. Este de menționat faptul că situația conflictuală dintre cei doi dura încă de la începutul anului școlar. Victima a venit anul acesta și nu s-a adaptat. Cei doi nu au reușit să se împrietenească. Aveau mereu mici altercații, dar nu a fost niciodată vorba de agresiune fizică, până acum.

Totul s-a întâmplat la sfârșitul pauzei, începutul orei de curs. Profesoara intrase în clasă, dar nu a văzut nimic. S-a petrecut pe la spate. Ulterior, au mers la cabinetul medical al unității de învățământ. El a fost lovit undeva în zona nasului.  Ajuns acasă, micuțul a continuat sa acuze dureri și a fost dus la spital”, a declarat pentru Evenimentul zilei, Simona Cercel, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

A avut nevoie de operație cu anestezie generală

Copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale cu anestezie generală, din cauza gravității rănilor. Diagnosticul dat de medici sună în felul următor: „Traumatism de piramidă nazală cu fractura oaselor proprii nazale cu înfundare dorsum nasi, epistaxis posttraumatic oprit spontan”.

„Pacient în vârstă de 11 ani, afirmativ victima unei agresiuni, se internează în vederea investigațiilor și a tratamentului de specialitate. Examenul clinic ORL confirmă diagnosticul de mai sus. Se practică redresarea fracturii sub anestezie generală și contenție internă. Pe parcursul internării s-a instituit tratament antibiotic injectabil, antialgic, hemostatic, antiinflamator”, este scris în fișa medicală.

„Copilul vinovat a fost sancționat conform regelementărilor. A început un program de consiliere psihologică și totodată i s-a scăzut nota la purtare. De cealaltă parte, în ceea ce îl privește pe micuțul agresat, el a revenit la școală. A avut, într-adevăr, o perioadă în care a stat acasă.

Conflictul s-a mutat ulterior în familiile celor doi elevi. Părinții nu s-au putut înțelege între ei, au fost discuții în particular. Au fost chemați la direcțiune, să își rezolve neînțelegerile la școală, dar aceștia au ales să exploateze incidentul și l-au dus în instanță”, a mai spus Roxana Cercel pentru Evenimentul zilei.

Familia copilului agresat este hotărâtă să meargă până în pânzele albe și să ceară daune morale atât școlii, cât și părinților elevului agresor.

„În momentul de față, chemăm în judecată școala, pe motiv că nu au vrut să ne pună la dispoziție imaginile care arată clar săvârșirea infracțiunii de bullying. Am deschis acțiunea și chiar aproape de Crăciun, instanța a stabilit că imaginile vor fi folosite pe partea de constatare a bullyingului. Instituția avea la dispoziţie mai multe măsuri corcitive pentru ca lucrurile să nu ajungă aici. Noi am estimat daunele morale undeva la 15.000 de euro”, a declarat avocatul Adrian Cuculis pentru Evenimentul zilei.