Evenimentul Zilei > Actualitate > Premieră: dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean Timişoara
Premieră: dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean Timişoara

Premieră: dublă prelevare de organe la Spitalul Judeţean Timişoara

În această dimineaţă la Spitalul Judeţean Timişoara s-a încheiat prima dublă prelevare de organe din România. Îm premieră naţională, medicii specialişti au prelevat organe de la doi pacienţi aflaţi în moarte cerebrală.

Operaţiile reprezintă cea de-a 11, respectiv a douăsprezecea prelevare de organe din 2010. Ultima prelevare de organe la Timişoara a avut loc acum trei zile.
Intervenţia chirurgicală a fost efectuată de echipe de medici de la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă, Clinica de Politraumatologie, Chirurgie Plastică şi Reparatorie (Casa Austria), Clinica de Ortopedie – Traumatologie din cadrul SCJUT şi specialişti din Bucureşti şi Cluj.
„Este pentru prima dată în acest an când se prelevează organe de la doi pacienţi în aceeaşi zi. Pacienţii, de 35 de ani, respectiv 52 de ani, au fost internaţi, săptămâna trecută, la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă cu anevrism cerebral. Cei doi au intrat în moarte cerebrală”, spune Dan Ilincariu, coordonator transplant la SCJUT.
De la pacientul în vârstă de 35 de ani au fost prelevate ficatul şi rinichii, iar de la cel de 52 de ani vor fi prelevate piele, oase, tendoane, ficatul şi rinichii. Rinichii vor fi preluaţi de medicii din Cluj-Napoca, iar la Bucureşti vor ajunge celelalte organe.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News