Preluarea Petromservice, aprobată de Consiliul Concurenţei

Preluarea Petromservice, aprobată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei a autorizat ieri preluarea de către Petrom a activităţilor de servicii petroliere de la Petromservice, apreciind că operaţiunea nu prezintă „îndolieli serioase“ cu privire la compatibilitatea cu mediul concurenţial.

Pentru 328,5 milioane de euro, Petrom a preluat activităţile de reparaţii sonde, mentenanţă, foraj şi transporturi desfăşurate de Petromservice.

„Consiliul Concurenţei a constatat că tranzacţia, deşi cade sub incidenţa Legii concurenţei nr. 21/1996, republicată, nu prezintă îndoieli serioase cu privire la compatibilitatea acesteia cu un mediu concurenţial normal pe teritoriul României.

În consecinţă, autoritatea română de concurenţă a emis o decizie de neobiecţiune“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Contractul dintre cele două companii a fost încheiat pe 18 septembrie 2007. Prin această tranzacţie, Petrom a preluat şi circa 9.800 de salariaţi ai Petromservice.

În urma preluării, Petrom a creat un nou departament, de servicii pentru explorare şi producţie, iar în următorii ani compania va investi circa 90 de milioane de euro în tehnologii şi echipamente, infrastructură şi aplicaţii IT. Petrom, clientul de bază al Petromservice Petromservice, societate creată în 2002 prin externalizarea unor activităţi de servicii petroliere ale Petrom, a realizat în ultimii ani, în beneficiul Petrom, cea mai mare pondere din totalul serviciilor prestate.

Asta deoarece, în 2005, cele două companii au semnat un contract, valabil până în 2012, care stabilea ca Petromservice să efectueze pentru Petrom lucrări în valoare de minimum 180 milioane de euro în 2006.

Suma minimă era prevăzută să descrească, în fiecare an, cu 10%, până la finalizarea contractului. În urma preluării activităţilor Petromservice, contractul din 2005 va înceta.