Prea mulţi locuitori în Bucureşti

Prea mulţi locuitori în Bucureşti

Capitala nu are probleme doar cu traficul, ci şi cu o densitate de locuitori cu mult peste media europeană, probleme grave de poluare, dar şi o lipsă acută de spaţii verzi, se arată într-un studiu realizat de organizaţia Salvaţi Bucureştiul. Traficul este grav afectat de imobilele de birouri construite în zonele supraaglomerate din centru. În acelaşi timp, autorităţile locale acordă în neştire autorizaţii de construcţie în locuri deja suprapopulate.

Astfel, Capitala are o densitate de peste 9.000 de locuitori pe kilometru pătrat, în comparaţie cu Berlinul care are o densitate de 3.900. Potrivit specialiştilor, nivelul de la care confortul social scade acut este de 3.500 locuitori pe kilometru pătrat.

Cât priveşte poluarea, în anul 2004, media anuală pentru dioxid de azot a depăşit cu mult concentraţia maximă admisă, la fel şi concentraţiile de benzen şi praful de pe străzi.

Benzenul şi praful sunt corelate cu riscul de apariţie a leucemiei, a bolilor respiratorii acute şi a bolilor cardiace. Astfel, peste 20.000 din 100.000 de copii au făcut bronşită în anul 2006. Alţi 3.100 de locuitori din 100.000 au fost internaţi pentru infarct miocardic acut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bucureştiul este şi un oraş cu puţine parcuri, un oraş fără locuri de joacă pentru copii şi fără baze sportive. Astfel, Bucureştiul are sub şapte metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, faţă de 64 metri pătraţi în Londra sau 83 metri pătraţi în Stockholm. 

Vom reveni cu amănunte.

(12:54)