Practicantă Voodoo, condamnată la 17 ani de închisoare pentru că şi-a incendiat fiica

Practicantă Voodoo, condamnată la 17 ani de închisoare pentru că şi-a incendiat fiica

O femeie în vârstă de 29 de ani, din New York, a fost condamnată la 17 ani de închisoare, după ce justiţia americană a stabilit că, în timpul unui ritual Voodoo, şi-a incendiat propria fiică, în vârstă de şase ani.

Pe 4 februarie 2009, Frantzcia Saintil a ajuns la spital cu arsuri de gradul doi şi trei, pe 25% din suprafaţa corpului, inclusiv pe faţă, anunţă ediţia online a publicaţiei nypost.com. 

Luna trecută, Marie Lauradin, originară din Haiti, a pledat vinovat pentru infracţiunea de vătămare corporală a fiicei sale, în timpul unui ritual Voodoo, denumit "Loa". Ulterior, însă, femeia şi-a schimbat declaraţia şi a afirmat că fiica sa a fost arsă accidental. În cea de-a doua declaraţie, mama copilului a spus că fiica sa era răcită şi i-a frecat corpul cu alcool. Puţin mai târziu, în timp ce muta o oală cu apă fierbinte de pe aragaz, fără să observe, fiica sa a venit pe la spate şi a speriat-o. Atunci, apa fierbinte s-a revărsat pe copil, iar în combinaţie cu alcoolul de pe corp au fost cauzate arsuri puternice.

Judecătorul nu a fost însă convins de această nouă declaraţie a femeii şi a decis o pedeapsă de 17 de închisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

În apartament, martoră la incident, a fost şi bunica fetiţei, Sylvenie Thessier, în vârstă de 70 de ani. Aceasta a pledat vinovat pentru neglijenţă, iar în luna aprilie 2011 a fost condamnată la o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 3 ani.

Acum, ambele femei riscă şi deportarea în Haiti, unde vor ispăşi pedepsele.

Între timp, fetiţa a fost adoptată. Noua familie a trimis o scrisoare procurorului de caz în care a spus că "fetiţa suferă foarte mult şi din cauza faptului că este necăjită la şcoală, de colegi". Cicatricile de pe corp sunt permanente şi sunt slabe şanse ca operaţiile estetice să le îndepărteze.

Judecătorul de caz a declarat, înainte de pronunţarea sentinţei, că singurul monstru de care ar fi trebuit să se teamă fata era chiar mama ei.

Înregistrare din 2009, despre acest caz: <iframe width="620" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/DPlws6l60QI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>