Evenimentul Zilei > Actualitate > Poze şocante cu bebeluşul ars, probe împotriva asistentei de la maternitatea Bucur
Poze şocante cu bebeluşul ars, probe împotriva asistentei de la maternitatea Bucur

Poze şocante cu bebeluşul ars, probe împotriva asistentei de la maternitatea Bucur

Părinţii bebeluşului ars, anul trecut, în incubator la maternitatea Bucur vor depune ca probe în acuzarea asistentei Emilia Baron, care îl supraveghea pe micuţ, fotografii şocante ce prezintă starea de handicap în care a fost adus băiatul după incident.

Fotografiile, care au fost făcute în luna august, arată starea gravă a copilaşului la jumătate de an de la producerea accidentului. Pozele prezintă porţiuni mari de pe corpul copilului, Gabriel Alexandru Dragomir, care nu s-au mai refăcut.

În noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2009, Gabriel Alexandru Dragomir, în vârstă de trei zile, a suferit arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului în timp ce se afla într-un incubator, în cursul unei proceduri de fototerapie, ca urmare a diagnosticării cu icter de către medicul specialist.

Procurorii au stabilit că din cauza supraaglomerării incubatoarelor, Emilia Baron, asistentă medicală la Secţia de neonatologie, a introdus câte doi nou-născuţi în fiecare incubator, fără a raporta în prealabil funcţionarea defectuoasă a aparatului.

Avocatul părinţilor micuţului, Beatrice Comăniceanu, a confirmat pentru Mediafax realitatea acestor fotografii şi a precizat că se dorea ca ele să fie depuse ca probe la termenul de marţi al procesului în care sunt judecaţi Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan" şi asistenta Emilia Baron, cea care avea grijă de micuţ la acel moment.

Apărătorul a mai precizat că, deşi din luna ianuarie părinţii copilului au solicitat Colegiului Medicilor din România un punct de vedere cu privire la partea de vinovăţie a medicului care se afla în acea noapte de gardă, acestă instituţie nu a dat încă niciun răspuns.

Judecătoria sectorului 4 a amânat, marţi, pentru 5 octombrie, judecarea procesului după ce avocaţii spitalului şi asistentei au cerut un termen pentru a putea studia în întregime dosarul.

Cer daune de un million de euro

Moaşa care l-a uitat pe bebeluş în incubatorul maternităţii Spitalului "Sfântul Ioan" declara, în luna iunie, presei că nu are bani să plătească daunele solicitate de părinţii micuţului, în condţiile în care familia acestuia au cerut despăgubiri în valoare de un milion de euro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, în 4 iunie, trimiterea în judecată a moaşei Emilia Baron, precum şi a Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan", persoană juridică, pentru vătămare corporală gravă din culpă.

Procurorii au mai aratat că raportul de expertiză medico-legală efectuat în cauză a concluzionat faptul că leziunile traumatice s-au putut produce prin contactul cu un corp supraîncălzit, "leziuni asupra cărora s-a intervenit specific chirurgical, în mod repetat, şi au necesitat pentru vindecare 75-80 de zile de îngrijiri medicale, fiind totodată de natură să pună în pericol viaţa nou-născutului".

Totodată, în ce priveşte culpa spitalului, procurorii au reţinut că nu s-au respectat obligaţiile legale de verificare periodică a dispozitivelor medicale aflate în utilizare. Bebeluşul a fost supus mai multor intervenţii de transplant de piele la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

În 20 ianuarie 2010, Alexandru a fost externat. Între timp, în urma anchetei administrative, contractul de muncă al asistentei medicale care l-a uitat în incubator pe bebeluşul a fost desfăcut, iar salariile şi indemnizaţiile şefului Secţiei neonatologie şi al asistentei şefe au fost reduse timp de trei luni cu zece la sută. În cazul acestora doi, în plus, s-a hotărât schimbarea din funcţii.

VEZI AICI RAPORTUL MEDICOLEGAL

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: