Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea băieţelului care, din cauza unei alergii, nu avea voie nici să privească pe geam
Povestea băieţelului care, din cauza unei alergii, nu avea voie nici să privească pe geam

Povestea băieţelului care, din cauza unei alergii, nu avea voie nici să privească pe geam

Viaţa unui băieţel cu o alergie ciudată la lumina soarelui s-a schimbat prin simplul fapt că el poate acum să privească pe geam. Gestul care pentru noi reprezintă o banalitate, pentru el este o minune.

James Creag, un copil de opt ani din Marea Britanie, a dat dovadă de mult curaj în lupta cu boala rară de care suferă. Determinarea sa l-a ajutat foarte mult atunci când a trebuit să facă faţă mai multor tratamente. Deşi nu cu ajutorul unui tratament, el a reuşit să câştige o mică luptă în războiul cu boala: acum poate privi pe geamul casei sale fără să îşi facă griji că soarele nu a apus încă.
Copilul poate să iasă şi la lumina zilei însă este foarte dificil deoarece trebuie să se dea cu anumite creme speciale pe fiecare centimetru pătrat al feţei sale, al mâinilor sau orice parte a corpului expusă. Lumina solară îi poate da reacţii alergice care se manifestă prin dureri insuportabile.
Totul a început când băieţelul avea doar doi ani şi se juca în grădina casei sale. Părinţii săi au observat că mâinile i s-au umflat aşa că l-au dus la medic de urgenţă. Iniţial s-a crezut că este vorba despre o alergie la iarba din grădina în care s-a jucat.
A urmat un tratament medicamentos însă a continuat să i se umfle capul şi mâinile.  Diagnosticul final i-a fost stabilit abia la vârsta de patru ani, fiind vorba despre Protoporfiria Eritropoetica (EPP), o afecţiune rară care dă fotosensibilitate mare la unul din 300.000 de oameni.
Îmi este foarte greu să îl văd pe James cum suferă. S-a obişnuit să fie dat cu cremă de fiecare dată când iese afară, însă uneori îi este destul de greu. De multe ori ceilalţi copii râd de el pentru că stă cu haine groase pe el chiar şi atunci când temperatura este mare, este declaraţia unei mame-eroine, aşa cum este Claire în ochii micuţului James. 
Băieţelul are acum posibilitatea să privească pe geam, în timpul zilei, fără să îi fie frică de reacţiile pe care alergia i le-ar putea da. O firmă care produce geamuri a realizat pentru cel mic ceea ce nu a reuşit nicio medicamentaţie pe care a urmat-o până acum. A realizat un geam care îl poate proteja de razele solare, dar îi permite să vadă normal prin el.
Bucuria micuţului nu are limita. Este minunat că am putut să facem ceva atât de simplu care chiar să facă diferenţa în viaţa cuiva, a declarat reprezentantul firmei care a realizat geamurile speciale.
În aşteptarea unei soluţii pe termen lung pentru afecţiunea sa, micuţul este fericit că, măcar în casă, nu mai este nevoit să se joace departe de lumina soarelui.
<iframe src="http://axn.evz.ro" height="200" width="650"> </iframe>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: