Povestea adolescentei care a fugit de acasă, din trei perspective diferite: "Avea o față publică și una ascunsă"
- Cristina Botezatu
- 19 februarie 2014, 00:03
Cazul elevei de 15 ani, care a fugit de acasă, a ridicat multe semne de întrebare.
Necesitatea unui psiholog în școli, atitudinea Bisericii față de o adolescentă care voia să meargă la mănăstire și, nu în ultimul rând, relația părinte-copil au fost câteva dintre temele abordate de cei care au citit sau vorbit despre acest caz.
Ce se ascunde în sufletul Iuliei Ionescu, o elevă model, care părea că are o relație foarte bună cu părinții ei? Mama sa a declarat că Iulia trăia numai pentru a învăța, psihologii cred că a fost supusă unor presiuni prea mari din partea acestora.
"Era bucuroasă că sâmbătă are olimpiada de fizică, a zis că săptămâna cealalta, pe 22 februarie are și olimpiadă de chimie și că abia așteaptă să înceapă semestrul 2 în forță. Dacă trece și de olimpiada de chimie spune că are timp să se ocupe și de olimpiada de engleză. Nu avea prieteni. 90 la sută din timp îl petrecea învățând", spunea Daniela Ionescu, despre fiica sa, care a intrat cu media 10 la unul dintre cele mai bune licee din țară.
"Este supracontrolata, parintii nu au stiut sa faca tranzitia de la faza de copilarie la faza de adolescent, adica un adult in miniatura. Nu au transformat o relatie parentala, intr-o prietenie cu propriul tau copil. Copilul a evadat din aceasta cusca aurita si poate ca a vrut sa sparga un mit. Uneori nu mai vrei, esti in pragul saturatiei, mai ales cand stai cu frica ca nu o sa ocupi locul intai", a declarat Prof. Dr. Florin Tudose, medic psihiatru, potrivit stirileprotv.ro.
O a treia perspectivă o oferă duhovnicul fetei, preotul Visarion Alexe, care îi îndeamnă pe toți părinții să își apropie copiii.
"La fel ca tot omul, avea o față publică și o față ascunsă. O față ascunsă la care am avut acces doar ea. Mi-aș fi dorit să aibă acces și părinții, și bunica", spune preotul.