Selecţia celor interesaţi pentru posturile vacante, oferite prin intermediul Reţelei Eures, va avea loc în perioada 25 – 26 ianuarie 2017, în municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, transmite Agerpres. 

Conform sursei citate, durata contractelor este de aproximativ trei luni (pentru culegătorii de zmeură) şi între 3 şi 6 luni (pentru şefii de echipă), cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei. 

Timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, dar, în timpul campaniei de recoltare, în funcţie de producţie, se pot efectua şi ore suplimentare. Data estimată de angajare este sfârşitul lunii februarie, cel târziu începutul lunii martie 2017. 

Condiţiile pe care trebuie să le întrunească toţi candidaţii sunt: lipsa cazierului, aptitudine pentru muncă la câmp, avantaj pentru persoanele cu experienţă în agricultură/experienţă recoltarea zmeurei sau la munca în sere. 

Angajatorul asigură cazare contra cost de 1 euro/zi, va oferi plata în avans a drumului până în Portugalia, aceasta din urmă fiind dedusă din primele salarii. De asemenea, angajatorul asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârşitul campaniei. 

În ceea ce priveşte remuneraţia lucrătorilor, salariul de bază pentru culegători zmeură (săptămâna de lucru 40 ore, 5 zile lucrătoare) va fi de 618,33 euro/brut/lună, salariul pentru culegători zmeură cu ore suplimentare (48 de ore săptămână de lucru, 6 zile lucrătoare), de 718,33 euro/brut/lună, iar salariul pentru şefii de echipă de minimum 691.71 euro/brut/lună – maxim 1.227 euro/brut/lună. 

Persoanele cu domiciliul în judeţul Ilfov, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. 

Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 20 ianuarie 2017