Ponta şi Diaconescu, variantele PSD pentru Bucureşti

Ponta şi Diaconescu, variantele PSD pentru Bucureşti

Victor Ponta şi Cristian Diaconescu sunt doi dintre liderii PSD care ar putea fi aruncaţi în lupta pentru Primăria Generală a Capitalei, susţin surse din conducerea social-democraţilor.

Problema este aceea că Ponta, care este tentat să candideze, are o relaţie proastă cu organizaţia de Bucureşti, condusă de Marian Vanghelie, în timp ce Cristian Diaconescu refuză. „Nu ştiu de unde a ieşit chestia asta. Cu mine nu a vorbit nimeni de o eventuală candidatură“, ne-a declarat Diaconescu. Calculele „micului Titulescu“ Varianta Ponta are şanse mai mari să fie realizată. Câţiva dintre liderii centrali ai PSD i-au propus lui Ponta să candideze, iar acum încearcă să-l convingă că are şanse să-l bată pe Videanu. Ponta este tentat de candidatură, dar a pus condiţia să aibă sprijinul total al organizaţiei de Bucureşti.

Oficial, Victor Ponta spune că nu a luat în calcul o eventuală candidatură. „Nu mi-a propus nimeni şi nu am ce să refuz. Eu nu sunt membru la organizaţia de Bucureşti. În plus, nu corespund politic. Nu sunt dintre tovarăşii cuminţ i. Eu spun ce gândesc, nu sunt disciplinat şi nu sunt prieten al conducerii partidului. Iar oamenii de la Bucureşti îi votează doar pe cei disciplinaţi“, a spus Ponta ironic.

Unul dintre motivele pentru care el ar accepta candidatura ar fi acela că, în cazul în care ar câştiga, i s-ar deschide drumul către preşedinţia PSD. Chiar şi în situaţia în care ar pierde onorabil, în turul doi şi la o diferenţă mică faţă de Videanu, voturile obţinute de Ponta ar putea constitui un atuu în viitoarele bătălii politice din interiorul PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă variantă de candidatură este aceea a lui Marian Vanghelie. Acesta, susţin apropiaţii săi, deşi aspiră la conducerea Capitalei, va intra în cursă doar dacă ar avea şanse de câştig. Sondajele nu-i dau prea multe speranţe. O cercetare efectuată de CSOP la comanda PD arată că, în competiţia cu Videanu, Vanghelie ar intra în turul doi. Acelaşi sondaj, susţin surse din PSD, arată că doar trei lideri PSD ar intra în turul doi cu Videanu: Cristian Diaconescu, Victor Ponta şi Sorin Oprescu.