Ponta: Propunerea lui Băsescu a fost o bășcălie. Cer publicarea consultărilor cu PDL și UDMR

Ponta: Propunerea lui Băsescu a fost o bășcălie. Cer publicarea consultărilor cu PDL și UDMR

Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat că va solicita publicarea tuturor stenogramelor de la consultările care au avut loc la Cotroceni în ziua de 6 februarie pentru a demonstra că președintele Traian Băsescu nu i-a menționat numele ca propunere pentru funcția de premier în cadrul discuțiilor cu celelalte formațiuni politice.

"O să facem o solicitare oficială ca domnul Băsescu - iată, avem o premieră: stenograme de la întâlnirea cu preşedintele - să dea toate stenogramele pentru că, vă reamintesc, cu noi s-a văzut la ora 16.00, dacă nu mă înşel. Înaintea noastră a avut discuţii cu UDMR, UNPR şi minorităţile, când probabil deja le-a spus cine va fi prim-ministru. Sau, oricum, în niciun caz nu le-a spus de Ponta. După care a avut discuţii cu PDL şi, în mod sigur, nu le-a spus nimic de Ponta", a declarat liderul PSD, subliniind că, la o oră şi jumătate după întrevederea USL cu preşedintele, actualul premier, Mihai Răzvan Ungureanu era deja la Cotroceni. "Eu nu o să fiu niciodată premierul lui Băsescu"

" Să înţeleg că eu la ora patru jumătate l-am refuzat pe domnul Băsescu şi domnul Ungureanu la cinci jumătate a venit la Cotroceni? Adică ce e domnul Ungureanu, un fel de înlocuitor al meu, un fel de nechezol? Dacă nu avem cafea naturală, nu vrea Ponta, hai să-l punem pe Ungureanu", a mai spus Ponta. Acesta a sus apoi că propunerea președintelui nu poate fi luată nici măcar în glumă. "A fost o băşcălie.Eu nu o să fiu niciodată premierul lui Traian Băsescu. Eu nu sunt nici Emil Boc, nici Mihai Răzvan Ungureanu, să mă pună Băsescu în funcţie când vrea el. Nici măcar la băşcălie", a conchis Ponta. Preşedintele Traian Băsescu a dezvăluit, aseară, la B1 TV, că, după demisia lui Emil Boc din funcţia de premier, i-a propus liderului PSD, Victor Ponta, să preia funcția de premier dar acesta a refuzat.

În schimb, liderul PSD l-a acuzat pe șeful statatului că minte când spune că i-a propus să preia funcția de premier, pentru că acesta nu i-a propus "niciodată, nimic". CITIȚI ȘI: EXCLUSIV STENOGRAME. Iată dovada! De ce minte Victor Ponta? Președintele Băsescu i-a propus să fie premier

Ne puteți urmări și pe Google News