Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Ponta nu-l vrea pe Băsescu suspendat. L-ar dori la penitenciar
Ponta nu-l vrea pe Băsescu suspendat. L-ar dori la penitenciar

Ponta nu-l vrea pe Băsescu suspendat. L-ar dori la penitenciar

Cine crede că USL se va opri după ce pune mâna pe Palatul Cotroceni se înşeală. Nu le va fi suficient, din două motive.

Primul: vor avea nevoie de circ, pentru a acoperi eşecul economic al propriei guvernări. Uitaţi-vă pe ceea ce a făcut până acum executivul USL – aparent nimic. Spun cu intenţie "aparent", pentru că sunt sigur că, în timp ce toată lumea priveşte la incendiul din politică, noii stăpâni îşi instalează clientela şi încheie primele contracte…
Al doilea motiv: Adrian Năstase chiar a intrat la puşcărie. S-a spart un mit, acela că nomenklatura, indiferent de culoarea politică, nu-şi pierde libertatea.
De aceea cred că, după ce vor pune mâna pe instituţiile politice, USL se va grăbi să controleze prin oameni devotaţi şi DNA-ul, şi Parchetul General, vor reînfiinţa într-o formă sau alta SIPA (fostul serviciu secret al ministerului Justiţiei, despre s-a spus adesea că de fapt făcea dosare politice şi supraveghea viaţa privată a magistraţilor, pentru a-i şantaja) şi se vor pune pe fabricat dosare. Subliniez cuvântul "fabricat".
S-a mai întâmplat, la fiecare schimbare de regim, ca în primele luni, să apară tot felul de năstruşnicii ale predecesorilor. Niciodată nu s-a mers prea departe, pentru că politicienii români, dincolo de certurile de la televizor, erau înfrăţiţi în răutaţi. Problema lui Băsescu este că a spart această frăţie. În loc să se întoarcă cu spatele, să aibă grijă ca la DNA să ajungă un personaj convenabil, aşa cum era Amăriei, a susţinut-o pe Monica Macovei şi pe candidatul acesteia, pe Daniel Morar. D
osarele de la SRI, în loc să rămână ascunse, pentru un şantaj, ceva, s-au dus către parchete şi au contribuit la condamnări penale. USL şi UDMR nu vor uita acest fapt şi cred că, în următorii ani, vor face tot posibilul să-i bage la puşcărie şi pe Băsescu, şi pe apropiaţii săi, inclusiv membri ai familiei, dacă vor fi vulnerabili.

Să nu uităm că parte din cele mai rele ameninţări lansate de Ponta şi Antonescu pe vremea când erau în opoziţie au început să fie puse în aplicare. La congresul USL, în momentul în care sala scanda "Băsescu la puşcărie", Ponta a spus: "Formaţia juridică mă obligă să vă spun că se spune penitenciar".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.