Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta: Îl somez pe Traian Băsescu să înceteze cu declaraţiile privind lovituri de stat
Ponta: Îl somez pe Traian Băsescu să înceteze cu declaraţiile privind lovituri de stat

Ponta: Îl somez pe Traian Băsescu să înceteze cu declaraţiile privind lovituri de stat

Nouă somaţie marca USL. După ce Eugen Nicolăescu l-a somat duminică, pe Traian Băsescu să meargă la vot, premierul Victor Ponta l-a somat pe şeful statului să înceteze imediat "cu declaraţiile iresponsabile privind lovituri de stat şi încălcări de lege".

"E momentul să-l somez pe Traian Băsescu şi cei din jurul său să înceteze imediat cu declaraţiile iresponsabile privind lovituri de stat şi încălcări de lege. Vreau ca Traian Băsescu şi cei din PDL să înţeleagă că loviturile de stat nu se dau prin vot popular, nici prin decizii ale Parlamentului sau ale Curţii Constituţionale", a mai spus premierul.
Şeful Executivului a subliniat că pentru aceste "ameninţări şi abuzuri" va cere tragerea la răspundere a preşedintelui suspendat.

"Ca prim-ministru, îl avertizez pe Traian Băsescu că avem toate mijloacele legale şi constituţionale să apărăm cetăţenii acestei ţări şi instituţiile acestei ţări de ameninţări şi abuzuri din partea lui Traian Băsescu. (…) Îi cer lui Traian Băsescu să înţeleagă că România nu mai este o moşie a sa (…) şi că vom reacţiona în apărarea oamenilor care au votat, a instituţiilor statului şi a principiilor fundamentale", a afirmat premierul.

Victor Ponta a l-a mai criticat pe Traian Băsescu pentru că nu s-a prezentat la vot.

" Traian Băsescu e un preşedinte care nu a obţinut nici măcar votul său. Traian Băsescu ne-a minţit că se va comporta ca un cetăţean al acestei ţări şi va fi prezent la vot. Până la urmă, nici măcar el însuşi nu a considerat că trebuie să voteze şi să se sprijine în acest demers. Înţeleg că reprezintă un grup de oameni care profită şi care îşi doresc privilegii din bani publici, dar spun încă o dată că această disperare a lui Traian Băsescu şi a celor din jurul său nu poate să acopere rezultatul referendumului", a concluzionat Victor Ponta.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.