Ponta face lobby pentru ratele bugetarilor

Ponta face lobby pentru ratele bugetarilor

Preşedintele PSD Victor Ponta susţine ideea ca bugetarii afectaţi de criză să fie scutiţi de la plata ratelor la bănci pentru o perioadă de un an.

Victor Ponta a anunţat ieri că susţine amendamentul depus de PSD la ordonanţa 50 privind reglementarea relaţiilor dintre clienţi şi bănci, aflată în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Amendamentul a fost depus de un deputat PSD şi prevede amânarea cu un an a plăţii ratelor către bănci de bugetarii care au fost afectaţi de reducerea salariilor.

"Mandatul deputaţilor PSD este de a avea grijă ca toate dispoziţiile din această ordonanţă care protejează drepturile clienţilor să fie păstrate în textul legii şi românii care, din cauza incompetenţei şi încăpăţânării domnului Boc şi a domnului Băsescu, nu au bani şi nu pot să-şi plătească în mod obiectiv creditele contractate anterior trebuie să fie ajutaţi să treacă peste această perioadă. Din acest punct de vedere, un amendament făcut de deputatul Surupăceanu trebuie luat serios - cel privind amânarea cu un an a plăţii ratelor către bănci pentru cei care, din cauza reducerilor salariale aplicate de Guvernul Boc, se află în imposibilitatea de a-şi onora această obligaţie faţă de bănci'', a declarat Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News