După ce șefii de CJ din Vrancea și Buzău, Marian Oprișan și Victor Mocanu, s-au plâns că Guvernul nu vrea să declare cod roșu în județele lor, afectate de căderile de zăpadă din ultimele zile, președintele PSD, Victor Ponta, a cerut autorităților declararea stării de urgență în aceste zone.
El s-a arătat dispus să propună renunțarea temporară la greva parlamentară, dacă starea de urgență va fi instituită. "Voi propune luni în PSD și în USL să participăm la votul necesar pentru ratificarea deciziei", a spus el. Pentru instituirea stării de urgență, decretată de șeful statului, este nevoie de votul Parlamentului, a explicat Ponta.
Dincolo de situația într-adevăr serioasă din localitățile afectate de zăpezi, o asemenea măsură ar oferi USL ocazia să iasă din greva parlamentară în care se află de mai bine de o săptămână încoace și care se manifestă prin neparticiparea la lucrările Camerei și Senatului. În PSD există un curent care regretă retragerea din Parlament și caută un pretext să înceteze greva și să revină la lucru.
CITIȚI ȘI:

  • Greva parlamentară ar putea fi spartă de PSD
  • Grevă parlamentară a la USL: timpul trece, leafa merge