"Săptămâna viitoare voi merge din nou în Republica Moldova, vreau să verificăm fiecare proiect în parte. Gazoductul, grădiniţele, SMURD-ul, maşinile pe care le donăm pentru administraţia publică pe care le aveţi. Marţi, la şedinţa de guvern, să facem o analiză cum stăm cu toate proiectele de sprijin pentru Moldova. Cred că este esenţial în această perioadă în care sunt supuşi sancţiunilor de toate tipurile din partea Federaţiei Ruse, să arătăm că-i sprijinim într-un mod concret, nu cu vorbe frumoase, ci cu lucruri absolut concrete", a spus Ponta.

El vorbit despre parteneriatul comercial cu Republica Moldova şi despre ceea ce înseamnă acest parteneriat pentru Chişinău.

"Mă bucur să văd că România a devenit ţara din care Moldova importă cele mai multe bunuri, înseamnă că devenim şi un partener comercial important şi alături de dezvoltarea instituţiilor e de fapt cel mai mare sprijin pe care putem să-l dăm Moldovei pentru integrarea în familia europeană", a mai spus Ponta, citat de Agerpres.