Polo

Polo

Proba de polo pe apă a fost inclusă în programul Olimpiadei de la Paris, din 1900, şi a fost prezentă la toate ediţiile Jocurilor Olimpice din 1908 pâna în prezent. Proba feminină de polo a debutat la Olimpiada de la Sydney, în 2000.

Echipa Ungariei este cea mai titrată echipp din istoria Jocurilor Olimpice, având în palmares opt medalii de aur. Mjoritatea medaliilor au fost obţinute între anii 1936 şi 1976, când echipa maghiară a obţinut şase din cele 10 medalii de aur posibile.

Echipa Ungariei, câştigătoarea ultimelor doua ediţii ale Jocurilor Olimpice, este principala favorită în întrecerea masculină, iar statele ex-Yugoslave - Croatia, campioana mondială în exerciţiu, Serbia şi Muntenegru -, alături de Spania şi Grecia sunt de asemenea cotate cu şanse la medalii. În competiţia feminină, Statele Unite, campioana mondială en-titre, Australia, Ungaria sau Italia par a fi principalele candidate la podiumul olimpic. România nu participa la Jocurile Olimpice de la Beijing. Cea mai buna clasare a echipei României în proba de polo pe apă este locul patru obţinut la Olimpiada de la Montreal, din 1976.

Partidele de polo se vor desfăşura în perioada 10-24 august în bazinul Centrului Acvatic National din Beijing.

Ne puteți urmări și pe Google News