Evenimentul Zilei > Actualitate > Procurorii vor verifica plângerile privind fraudarea votului
Procurorii vor verifica plângerile privind fraudarea votului

Procurorii vor verifica plângerile privind fraudarea votului

În vederea prevenirii fraudei electorale şi pentru o rapidă soluţionare a eventualelor sesizări depuse cu ocazia referendumului din 29 iulie, Parchetul General va desemna câte un procuror pentru fiecare Curte de Apel care va verifica soluţiile date în cazul acestor sesizări privind fraudele electorale.

Decizia a fost luată prin ordin al Procurorului General. „Având în vedere că, pentru toate aceste infracţiuni legea dispune că acţiunea penală se pune în mişcare din oficiu, iar printre faptele incriminate sunt promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului precum şi cele referitoare la împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, cauzele menţionate vor fi înregistrate şi soluţionate la unitatea de parchet competentă din punct de vedere material şi teritorial.
La nivelul fiecărui parchet de pe lângă Curtea de Apel va fi desemnat un procuror care va verifica modul în care se efectuează cercetările şi soluţiile dispuse de către unităţile subordonate şi va analiza oportunitatea preluării cauzelor, în funcţie de împrejurările concrete şi natura faptei săvârşite”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: