Poliţiştii din Lupeni, anchetaţi de şefi

Poliţiştii din Lupeni, anchetaţi de şefi

Mai mulţi poliţişti din municipiul Lupeni sunt anchetaţi de o comisie din IJP Hunedoara după ce au fost reclamaţi de oamenii care locuiesc în oraş de agresiune şi alte abuzuri. Unii dintre reclamanţi spun că au ajuns din martori acuzaţi, iar alţii susţin că poliţiştii i-au agresat, i-au bătut sau că poliţiştii sunt clienţi fideli ai barurilor.

Achim Gradin din Lupeni, unul dintre petiţionari spune că nu se mai simte în siguranţă din cauză că poliţiştii „au preocupări precum consumul de băuturi alcoolice sau femei”. De asemenea Popici Ovidiu Carol  susţine că a venit la Poliţia Lupeni în calitate de martor pentru a da o declaraţie, dar a fost bătut de doi dintre agenţii de poliţie şi a devenit acuzat.

Un alt caz este cel al lui Radu Moldovan, care spune că e terorizat de un agent de poliţie de la circulaţie, din cauza unei femei. Omul susţine că ar fi fost chiar bruscat de doi dintre agenţii de poliţie care i-ar fi rupt hainele în momentul în care l-au urcat în maşina secţiei, iar toate acestea au avut loc în plină stradă.

Incidentele de acest gen au fost reclamate de cetăţenii care au fost implicaţi, iar poliţiştii urmează să fie anchetaţi. „Compartimentul intern al IJP Hunedoara a demarat o anchetă pentru a verifica aspectele semnalate. În funcţie de rezultatul anchetei vor fi stabilite măsurile care se impun”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Hunedoara, Bogdan Niţu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cazul poliţiştilor de la Lupeni vine la numai câteva luni după ce poliţiştii din Uricani au fost acuzaţi de un grup de locuitori că i-ar teroriza. În cel din urmă caz, însă, acuzatorii au ajuns după gratii, ei fiind cercetaţi pentru infracţiuni în afara ţarii şi nu numai.