Poliţist turc, tâlhărit pe DN7 de falşi poliţişti români

Poliţist turc, tâlhărit pe DN7 de falşi poliţişti români

Poliţişti falşi care tâlhăresc şoferii străini. Se întâmplă în judeţul Arad, unde trei turci, printre care chiar un poliţist, au fost opriţi în trafic şi jefuiţi de trei bărbaţi, dintre care unul s-a prezentat cu o legitimaţie falsă de poliţist.

Pretinşii oameni ai legii acţionau cu o maşină cu numere de Bulgaria. Anchetatorii bănuiesc cei trei fac parte dintr-un grup care acţionează şi pe autostrada din România. Cei trei sunt cercetaţi pentru tâlhărie şi uzurpare de calităţi oficiale şi riscă o pedeapsă de la 7 la 18 ani de închisoare.

Cei trei turci, printre care un poliţist se îndreptau spre Germania. Aveau la ei o sumă importantă de bani, pentru că urmau să cumpere un câine de rasă special antrenaţi pentru intervenţiile poliţiei din Turcia. Au oprit la o benzinărie din localitatea Juliţa, de pe DN7, pentru a-şi cumpăra apă de băut. Aici au fost filaţi de hoţi, care i-au tras pe dreapta câţiva metri mai încolo.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, procuror Victor Giura, spune că „turcii au fost opriţi de trei indivizi care au coborât dintr-o maşină cu număr de Bulgaria. S-au legitimat, s-au prezentat ca şi poliţişti, le-au cerut turcilor să se legitimeze, s-au legitimat. Li s-au cerut nişte bani că ar fi încălcat regulile de circulaţie. Poliţistul turc s-a sesizat imediat, s-a opus, moment în care au fost traşi cu forţa din maşină, iar din maşină li s-a luat o borsetă în care se afla suma de 12.000 de euro. Unul dintre poliţişti a fost rănit la mână de către agresori. Maşina a fost dată în urmărire şi a fost găsită abandonată în parcarea de la Valea Frumoasă”. Turcii au rămas şi fără acte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţiştii din Arad au intrat în alertă maximă şi i-au prins pe doi dintre tâlhari într-o oră. După ce au abandonat autoturismul cu numere de Bulgaria, hoţii au luat o maşină de ocazie, un camion, până în comuna Bârzava. Aici au încercat să se amestece printre un grup de muncitori, dar au fost reperaţi imediat de poliţişti, care au găsit asupra lor 6.700 de euro dintre cei 12.000 de euro presupuşi a fi fost furaţi de la turci. Românii nu recunosc nimic şi spun că mergeau în străinătate pentru a-şi aduce o maşină. Ei au fost recunoscuţi de turci, iar anchetatorii au şi informaţii care duc spre această pistă. Cei trei acuzaţi au cazier bogat, fiind cercetaţi printre altele pentru înşelăciune, fals şi uz de fals, având interdicţie de a părăsi localitatea Medgidia. Al treilea membru al grupului, despre care se presupune că deţine diferenţa de bani, a scăpat pentru moment, dispărând cu un tren, dar poliţiştii sunt pe urmele lui şi speră să îl prindă în cel mai scurt timp.