Poliţiştii de frontieră din Timiş, coordonaţi de procurori DIICOT şi cu sprijinul SRI Timiş, au efectuat mai multe descinderi la domiciile unor persoane, în zona de frontieră Moraviţa.

Acestea sunt suspectate de trafic de ţigări. Printre persoanele duse la audieri se numără şi un fost poliţist de frontieră, Adrian Drăghici, care şi-a dat demisia în urmă cu numai câteva zile, după ce a avut informaţii că va fi prins.

Fostul agent al Poliţiei de Frontieră din Moraviţa a demisionat după ce a fost prins de colegi folosind maşina de serviciu ca să transporte câteva baxuri cu ţigări de contrabandă. El a scos marfa de contrabandă din punctul de frontieră în noaptea de 1 spre 2 martie. Drăghici a fost atunci observat de către colegii lui cu ajutorul aparaturii de termoviziune. Poliţiştii de frontieră au observat cum, dintr-un microbuz cu însemnele Poliţiei de Frontieră, lângă o staţie dezafectată de benzină, au fost descărcate nişte colete care au fost introduse ulterior într-un autoturism. Mai mult decât atât, după ce l-au filat, poliţiştii de frontieră i-au tăiat calea agentului, şi l-au găsit la volanul microbuzului.

În faţa procurorilor DIICOT Timişoara a ajuns şi sârbul Sinişa Petkovici. Cunoscut sub numele "Kana", bărbatul de 48 de ani, a apelat, după descinderile de la începutul lunii februarie, la fostul agent de poliţie de frontieră Adrian Drăghici, pentru a-i transporta ţigările de contrabandă. Anchetatorii au monitorizat şi alte transporturi ale sârbului, toate în zona Moraviţa – Jamu Mare. Aceştia susţin că sârbul plătea un euro pentru fiecare cartuş de ţigări care ajungea în România. Ultimul transport, interceptat astăzi, conţinea 20 de baxuri de ţigări (10.000 de pachete) de contrabandă. Tigările au fost decoperite, la Jamu Mare, în urma percheziţiilor, iar Sinişa Petkovici a fost reţinut de trupele speciale la câţiva metri de linia albă ce desparte cele două state.

Cetăţeanul sârb este suspectat de implicare şi în cazul vameşilor şi poliţiştilor reţinuţi 8 februarie, în urma descinderilor DGA de la Vama Moraviţa, soldate cu aproape 100 de arestări.

Potrivit anchetatorilor, reţeaua de contrabandă care introducea în România ţigările sârbeşti prin PTF Moraviţa a continuat să acţioneze inclusiv după acţiunea de luna trecută când mai mulţi vameşi şi poliţişti de frontieră au fost duşi la anchetă, la Bucureşti, cu elicopterele.