Politician "pistolar", arestat la Constanţa

Politician "pistolar", arestat la Constanţa

Un consilier local PSD din comuna Valul lui Traian, judeţul Constanţa, a fost arestat în această seară de magistraţii de la Judecătoria Constanţa pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice după ce ieri a pus pe fugă mai multe persoane pe care le-a ameninţat cu pistolul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa spun că "Eldis Nasurla a provocat scandal public în timp ce se afla în Piaţa Tomis III, prin executarea a două focuri de armă folosind un pistol marca Mauser-Werke, de calibru 10*22T". Adjunctul şefului Poliţiei Constanţa, comisarul şef Adrian Rapotan, spune la rândul său că suspectul a avut o altercaţie cu trei indivizi pe fondul unui conflict mai vechi. "Între ei este o duşmănie mai veche, indivizii au vrut să-l bată, iar el a scos pistolul cu gaze pe care îl deţine legal. A tras cu el în aer şi apoi i-a fugărit în văzul mulţimii speriate care s-a împrăştiat care încotro", spune comisarul Adrian Rapotan. Martorii spun că în scandal au intervenit şi florăresele din piaţă, care l-au atacat pe Nasurla. După ce oamenii din piaţă au sunat la 112, Eldis Nasurla a fost reţinut de poliţişti. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au propus astăzi arestarea pe 29 de zile, însă judecătorii au decis încarcerarea lui pentru 20 de zile, cu posibilitatea de a face recurs la tribunal.

Antecedente penale

Eldis Nasurla este recidivist, în martie anul acesta fiind condamnat la doi ani închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi la şase luni pentru vătămare corporală. Pedeapsa a fost însă cu suspendare condiţionată. El fusese trimis în judecată după ce, într-un club din Mamaia, împreună cu un alt complice, a bătut violent un tânăr care a avut nevoie de 45 zile de spitalizare. Numele lui Eldis Nasurla apare şi în scandalul din 12 august 2006 ca făcând parte din “gruparea de interlopi" care, înarmată cu topoare, săbii şi răngi a spart geamurile hotelului Flora din Mamaia în căutarea unei grupări rivale. Consilierul PSD Eldis Nasurla este cunoscut şi ca "finul lui Cristel", pe numele său Cristian Marian Gheorghiu, "renumit interlop constănţean“, condamnat în luna ianuarie la 7 ani de închisoare pentru "jaful secolului la Constanţa", după ce vara trecută a fost prins în timp ce spargea depozitul celei mai mari firme de comercializare de bijuterii din oraş.

Ne puteți urmări și pe Google News