Poliţia din Nordul Floridei a primit un apel conform căruia un bărbat înarmat ameninţa o victimă. Persoana indicată era, de fapt, Charles Kinsey, un terapeut care încerca să calmeze un pacient cu autism care fugise din centrul, unde primea îngrijiri specializate.

Poliţiştii nu au stat pe gânduri şi au tras în terapeut, bărbatul de culoare, care stătea întins pe jos cu mâinile ridicate. Un ofiţer trage trei focuri de armă, unul rănindu-l pe terapeut în picior.

Kinsey a început să strige că nu au arme, pacientul său având în mână doar un camion de jucărie.

„Tot ce are este o jucărie. Un camion de jucărie. Sunt terapeut, iar acesta este pacientul meu”, le-a strigat el poliţiştilor, dar nu a fost de ajuns. 

În momentul în care poliţiştii s-au apropiat, nu au găsit nicio armă în posesia celor doi bărbaţi. Autorităţile nu au publicat nicio informaţie legată de agentul care a tras în Kinsey.

„M-am temut mai mult pentru e. Când am ridicat braţele îmi repetam că nu au cum să mă împuşte, nu au de ce, dar m-am înşelat amarnic. L-am întrebat pe polițist: De ce m-ai împușcat? El mi-a răspuns că nu știe…”

Departamentul de poliţie care a răspuns falsului apel a emis un comunicat de presă în care s-a declarat că poliţistul agresor va fi suspendat cel puţin pentru o săptămână.