PNTCD: Cicerone Ioniţoiu va rămâne în memoria noastră ca un mare patriot, pentru care suferinţa şi jertfa nu au fost niciodată prea mari în lupta pentru libertatea românilor

PNTCD: Cicerone Ioniţoiu va rămâne în memoria noastră ca un mare patriot, pentru care suferinţa şi  jertfa nu au fost niciodată prea mari în lupta pentru libertatea românilor

Am primit, cu durere şi profundă tristeţe, vestea trecerii la cele veşnice a marelui om şi lider ţărănist, Cicerone Ioniţoiu, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNȚCD.

"A fost un apropiat al lui Corneliu Coposu şi a avut un destin similar cu cel al seniorului: victimă a ororilor regimului totalitar şi luptător împotriva abuzurilor din lagărele comuniste. Arestat de mai multe ori pentru „vina” de a fi făcut parte din conducerea ordanizaţiei de tineret a P.N.Ţ., Cicerone Ioniţoiu a fost întemniţat timp de un deceniu în închisorile comuniste. După ieşirea din închisoare şi exilarea sa în Franţa, în 1979, Cicerone Ioniţoiu a devenit unul dintre cei mai importanţi monografi ai temniţelor române sub comunişti. A adunat informaţii despre 150.000 de destine mutilate în România totalitară, în cele 11 volume ale dicţionarului ”Victimele terorii comuniste”.

Cicerone Ioniţoiu va rămâne în memoria noastră nu doar ca autor al unei impresionante opere de documentare despre ororile regimului comunist, dar, asemenea seniorului Corneliu Coposu, ca un mare patriot, pentru care suferinţa şi  jertfa nu au fost niciodată prea mari în lupta pentru libertatea românilor.

 Este un moment de adâncă tristeţe pentru Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, dar şi un imbold puternic pentru a duce mai departe moştenirea lăsată de Cicerone Ioniţoiu. „Am făcut parte dintr-o generaţie frământată, ce spera ca viaţa să-şi urmeze cursul într-o atmosferă de înţelegere, în care problemele să se rezolve la lumina zilei, cu prevalenţa binelui asupra răului, într-un cadru în care adevărul şi dreptatea să fie scopul vieţii pământeşti”, spunea Cicerone Ioniţoiu. Este de datoria noastră să nu uităm şi să continuăm lupta lui Cicerone Ioniţoiu, a lui Corneliu Coposu şi a tuturor celor care au trăit şi au murit pentru libertate, astfel încât jertfa lor să nu fi fost niciodată în zadar, iar generaţiile viitoare să trăiască în pace, cu credinţă în Dumnezeu,  într-o Românie liberă", se arată în comunicatul transmis de PNȚCD.

Ne puteți urmări și pe Google News