PNL şi PSD nu o vor pe Roberta

PNL şi PSD nu o vor pe Roberta

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, ar putea fi victimă colaterală în scandalul legat de construirea unui aeroport la Braşov.

PSD, prin vocea lui Eugen Nicolicea, a cerut, nici mai mult, nici mai puţin revocarea sa, în vreme ce liberalii, prin Bogdan Olteanu, au solicitat un avertisment sau interdicţia de a participa, timp de 15 zile, la lucrările Camerei.

Motivul supărării este că, fără a avea votul deputaţilor, Roberta Anastase a retrimis, marţi, la comisie o ordonanţă a guvernului Tăriceanu referitoare la construirea unui aeroport la Braşov. De altfel, imediat după această decizie, liderii grupurilor parlamentare au hotărât că dezbaterea trebuie reluată.

Cu toate acestea, în şedinţa de ieri, desfăşurată în absenţa Robertei Anastase, colegul său de partid Ioan Oltean a evitat să pună în dezbatere ordonanţa, mai ales că PDL nu o susţine. „Preşedinta a recunoscut că a încălcat Regulamentul”, a obiectat, fără succes, deputatul PNL Eugen Nicolăescu. Ministrul pentru IMM-uri, PSD-istul Constantin Niţă, a fost chiar mai agresiv. „Chiar să nu mai avem onoare? Un preşedinte al Camerei să nu-şi respecte cuvântul? Dumneavoastră cum vreţi să dezvoltaţi turismul? Cu ce vreţi să-l faceţi, cu căruţa? Autostrăzi nu vreţi, aeroport nu vreţi, cum vreţi să dezvoltaţi ţara asta?”, s-a revoltat Niţă. Până la urmă, scandalul s-a încheiat din cauza lipsei de cvorum. Citiţi şi: Aeroportul PNL încaieră coaliţia

Ne puteți urmări și pe Google News