"Vom adresa o invitaţie pentru discuţii, pentru dialog politic pe teme de interes public major şi Guvernului şi partidelor parlamentare de la putere şi din opoziţie, cu excepţia acestei formaţiuni care se numeşte UNPR şi care s-a constituit în afara şi împotriva voinţei electoratului. Există, în opinia noastră, câteva teme majore de reformă fiscală a adminsitraţiei, a sănătăţii, a educaţiei – teme care stau în faţa guvernelor de azi şi de mâine şi pe care noi suntem dispuşi să le discutăm", a spus Crin Antonescu, astăzi, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, reiterând poziţia partidului de a nu participa la nicio consultare la Cotroceni decât dacă discuţiile sunt pe teme de formare a guvernului.
De asemenea, liderul liberal a declarat că discuţiile despre moţiunea de cenzură depusă vineri de opoziţie în urma asumării răspunderii guvernului pe legea educaţiei vor avea sens după verdictul Curţii Constiţionale. 
"După ce avem pronunţarea Curţii Constituţionale vom discuta despre moţiune. Dacă Curtea ne dă dreptate, moţiunea nu mai are efect pentru că legea nu mai intră în vigoare. Dacă nu ne dă dreptate, o susţinem în continuare", a afirmat Crin Antonescu.
Magistraţii Curţii ar trebui să se pronunţe miercuri, 3 noiembrie, asupra sesizării făcute de Mircea Geoană, preşedintele Senatului, care a reclamat un conflict juridic de natură constituţională cu guvernul. 
În acelaşi timp, parlamentul poate programa citirea moţiunii pentru ziua de vineri, 5 noiembrie, cel cel târziu, iar dezbaterea şi votul pentru miercurea viitoare.