PNL încearcă să convingă PSD-ul să nu guverneze singur

PNL încearcă să convingă PSD-ul să nu guverneze singur

Varujan Vosganian consideră că viitorul guvern ar trebui să aibă 70% susţinere în parlament pentru a relansa economia, a modifica Constituţia şi a se opune "ifoselor" lui Băsescu.

Pe fondul deteriorării accentuate a relaţiei dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu, vicepre-şedintele PNL, Varujan Vos ganian le oferă PSD-iştilor trei motive pentru a forma guvernul cu liberalii, chiar şi în situaţia în care social-democraţii ar obţine peste 50% la viitoarele alegeri şi n-ar avea nevoie de ajutor pentru formarea guvernului.

Acestea sunt: "adoptarea unor măsuri ferme de relansare economică, împotrivirea faţă de ifosele preşedintelui şi modificarea Constituţiei".

"Pentru realizarea lor este nevoie de o majoritate puternică în parlament, de 70%. Potrivit sondajelor, ea nu s-ar putea realiza decât printr-o guvernare PNL-PSD. Sigur însă că aceasta este doar aritmetica", a declarat ieri Varujan Vosganian pentru Hotnews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Distanţare de faţadă de PSD

Pentru a nu fi suspectat că face lobby pe lângă PSD, Vosganian a luat distanţă faţă de socialdemocraţi, precizând că, pentru liberali, oricare dintre variante ar fi inconfortabilă. În opinia sa, "o posibilă colaborare cu un partid sau altul este un gest de responsabilitate şi nu unul de disponibilitate".

"Aşteptaţi ca PSD să vină iarăşi la putere şi veţi simţi iarăşi acelaşi gust amar pe care-l simţiţi acum cu PD", a declarat liderul PNL pentru Hotnews.ro.

Sperând totuşi că social-democraţii nu se vor afla în po stura de a guverna singuri, Vosganian a acreditat ideea că par tidul lui Ponta este "răul cel mic". "Diferenţa însă între PSD şi PD este că PSD este mai dispus să respecte regulile democraţiei decât PD, şi asta pentru că, de şase ani, este în opoziţie", a explicat Vosganian.

"Fără ajutorul meu, Băsescu nu ar fi fost Băsescu"

Varujan Vosganian a ţinut să precizeze că PNL nu îi datorează nimic actualului preşedinte. "De fapt, Traian Băsescu n-ar fi ajuns niciodată Traian Băsescu fără ajutorul meu, pe care l-am dat fără voia mea. În 2000, am candidat la Primăria Capitalei din partea UFD şi am luat peste 20.000 de voturi în primul tur.

Dacă n-aş fi candidat, Traian Băsescu nu l-ar fi învins nici în ruptul capului pe Cătălin Chiriţă, candidatul CDR, pe care l-a depăşit cu doar câteva sute de voturi, ştiut fiind că electoratul UFD n-ar fi votat în nici un caz cu PD.

"PSD este mai dispus decât PD să respecte regulile democraţiei, pentru că de şase ani este în opoziţie.", VARUJAN VOSGANIAN, vicepreşedinte PNL