PNL depune moţiune pe Educaţie

PNL depune moţiune pe Educaţie

Delegaţia Permanentă a liberalilor a decis, astăzi, în cadrul Biroului Politic Central, să depună o moţiune simplă pe Educaţie în Parlament, a anunţat deputatul Alina Gheorghiu. Hotărârea liderilor PNL a fost luată ca urmare a ultimelor decizii ale ministrului Ecaterina Andronescu şi se referă la revocarea unor ordine ale demnitarului.

"Mâine, vor fi prezentate toate motivele care au stat la baza acestei moţiuni şi toate doleanţele pe care PNL le are, de la Educaţie şi ceea ce sperăm noi să nu se mai repete din bâlbâielile doamnei ministru", a precizat Alina Gheorghiu.

În plus, deputatul PNL a menţionat că partidul din care face parte vrea revocarea unor ordine ale ministrului Educaţiei, referitoare la orele de istorie scoase din curricula obligatorie, la orele de educaţie fizică şi cele de limbă străină scoase din trunchiul comun. 

Alina Gheorghiu a spus că moţiunea este semnată de toţi cei 65 de deputaţi ai PNL, anunţă Mediafax.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proteste în Piaţa Victoriei Decizia liberalilor vine la numai câteva zile, după ce câteva zeci de elevi, însoţiti de părinţi sau bunici, s-au adunat în Piaţa Victoriei, pentru a protesta împotriva deciziei Ministerului Educaţiei de a reduce numărul orelor de sport pentru elevii de liceu.

Protestatarii erau nemulţumiţi de faptul că, începând cu anul şcolar 2009-2010, liceenii nu vor mai avea două ore de sport obligatorii, ci doar una. Aceştia, însă, vor putea opta pentru alte două ore de educaţie fizică, materia fiind inclusă în aria extracurriculară.

Participaţi şi la dezbaterea EVZ pe această temă! Reacţia MECI

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) consideră că moţiunea simplă a deputaţilor PNL este "fără obiect, în condiţiile în care structura planurilor cadru a fost stabilită de comun acord cu sindicatele, urmând a fi postată pe site-ul ministerului, în zilele următoare".

În ceea ce priveşte orele de sport, MECI precizează că s-a ajuns la un acord cu sindicatele referitor la acestea, urmând a fi incluse între trei şi cinci ore de sport pe săptămână.

Funcţia de prim-vicepreşedinte, înfiinţată

Tot astăzi, Delegaţia Permanentă a PNL a votat înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte, cu 79 "pentru", 56 "împotrivă" şi şase abţineri, potrivit unor surse liberale.

CITIŢI ŞI:

Antonescu şi Tăriceanu şi-au împărţit harta PNL

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:43