Evenimentul Zilei > Politica > PNL cere armistițiu. Susținerea unui guvern minoritar, pe perioadă determinată
PNL cere armistițiu. Susținerea unui guvern minoritar, pe perioadă determinată

PNL cere armistițiu. Susținerea unui guvern minoritar, pe perioadă determinată

În lipsă de idei și de capital politic, liderul PNL Florin Cîțu a declarat că premierul desemnat, Nicolae Ciucă le-a trimis liderilor de partide o propunere de armistițiu pentru susținerea unui guvern minoritar, pe perioadă determinată.

Nicolae Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu în baza căruia să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată.

Au fost reconsiderați și „trădătorii” de la USR, până și „Ciuma Roșie”.

„Venim cu un element nou care sperăm să deblocheze situația. Azi, premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor un document, un armistițiu, prin care toate partidele vor susține acest guvern minoritar pe o perioadă limitată și vom susține în Parlament până trecem de această iarnă. Între timp avem timp să discutăm.

Armistițiu politic pentru deblocarea crizei

Venim cu acest document, îl semnăm toți liderii politici. Dacă liderii politici nici acum nu înțeleg să deblocăm criza, ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona”, a declarat Florin Cîțu.

EVZ prezintă documentul armistițiului:

Premierul interimar a menționat că documentul abia a fost trimis și încă nu au primit răspunsuri din partea liderilor politici.

Despre o posibilă intrare a PSD la guvernare, Cîţu a spus că „este un mesaj ciudat”.

„PSD a spus că nu vrea la guevrnare, acum vrea să intre la guvernare, haideţi să nu ne mai jucăm cu viaţa românilor, gestionăm această criză sanitară şi apoi discutăm în primăvară. Nu au vrut să îşi asume guvernarea”, a comentat Cîţu.

Liderul PNL a arătat că un armistiţiu nu se face între prieteni ci între inamici.

Întrebat despre deciziile PNL care arată că nu vor negocia nicu cu USR, nici cu PSD, Cîțu a răspuns: „Aceasta nu este o negociere, este un armistiţiu, pentru a avea această perioadă de două trei luni de zile. Până la urmă, suntem în această situație, cu un guvern minoritar, după ce PNL a făcut o concesie în faţa partidelor. Astăzi, nu avem nicio concesie din partea PSD şi USR, au rămas pe aceleaşi poziţii ca atunci cînd au votat moţiunea de cenzură, iar românii trebuie să ştie asta”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: