Evenimentul Zilei > Politica > PNL anunță bomba dinaintea moțiunii. PSD, acuzat că pregătește o ședință ilegală, pe ascuns.
PNL anunță bomba dinaintea moțiunii. PSD, acuzat că pregătește o ședință ilegală, pe ascuns.

PNL anunță bomba dinaintea moțiunii. PSD, acuzat că pregătește o ședință ilegală, pe ascuns.

Anunț șocant din partea PNL. Vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, liberalul Ovidiu Raețchi, a acuzat PSD de faptul că în timpul moțiunii de cenzură de mâine „slujbașii politici ai doamnei Carmen Dan și ai lui Florin Iordache” doresc să organizeze o ședință comună a Comisiilor Juridice și de Apărare. Social-democrații urmăresc, potrivit spuselor acestuia, să modifice atribuțiile Poliției pe modelul unei legi declarate deja neconstituționale.

„Repet: pesediștii au convocat o ședință de comisie ÎN TIMPUL alocat moțiunii de cenzură, știind că Opoziția nu poate participa și presa va fi concentrată doar pe votul contra Guvernului”, a scris Raețchi, luni, pe Facebook.

Deputatul PNL susține că demersul respectiv este ilegal și l-a somat pe Marcel Ciolacu să nu accepte acest lucru.

„După cum vă dați seama, este ilegal să faci ședințe de comisie în intervalul lucrărilor plenului și îl somez pe Marcel Ciolacu să nu accepte o astfel de ilegalitate, mai ales având în vedere motivul pentru care Carmen Dan vrea să recurgă la ea. Fără să mai aștepte avizul CSAT, Dan încearcă să strecoare printre măsurile necesare pentru reforma Poliției și modificări prin care devine mult mai facilă conducerea la secție a protestatarilor, chiar dacă aceștia se legitimează (pentru a acoperi abuzul de la Topoloveni, unde cetățenii și-au prezentat buletinul, dar au fost duși la secție sub pretextul că sistemul de verificare prin stație nu funcționează) sau prevederi prin care Poliția capătă atribuții antitero, concurând astfel structurile specializate (pesediștii au încercat în general să cloneze serviciile de protecție și informații – au dorit să facă din Jandarmerie un mic SPP, de pildă, pe care să îl controleze politic)”, susține Reațchi.

Liberalul îi solicită ministrului de Interne Carmen Dan să amâne ședința „ilegală” de mâine, în caz contrar va informa presa.

„Dacă doamna Dan nu vrea să își bată joc de o discuție atât de serioasă precum cea despre Poliție, îi solicit public să ceară subordonaților săi politici mutarea ședinței ilegale de mâine, al cărei rezultat nu ar fi oricum decât declararea legii ca neconstituțională din cauza viciilor de procedura. Voi anunța presa din timp dacă pesediștii vor persista cu ședința de mâine, ca să fim siguri că aceasta va fi corect mediatizată”, a mai menționat deputatul PNL.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.