Evenimentul Zilei > Politica > PNL a desemnat noi şefi de filiale. Iulian Dumitrescu-Prahova, Cătălin Toma- Vrancea şi Costel Şoptică- Botoşani
PNL a desemnat noi şefi de filiale. Iulian Dumitrescu-Prahova, Cătălin Toma- Vrancea şi Costel Şoptică- Botoşani

PNL a desemnat noi şefi de filiale. Iulian Dumitrescu-Prahova, Cătălin Toma- Vrancea şi Costel Şoptică- Botoşani

Ca parte a procesului de fuziune accelerată, PNL a desemnat azi, în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului, trei noi şefi de filiale. Astfel, la conducerea PNL Prahova a fost desemnat senatorul PNL Iulian Dumitrescu, la PNL Vrancea Cătălin Toma, iar la Botoşani, deputatul Costel Şoptică.

Noul preşedinte al PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu se află la primul mandat în Parlamentul României, are studii postuniversitare la Universitatea Harvard din Statele Unite şi face parte din noua generaţie de politicieni a PNL. Situaţia din cadrul filialei Prahova este una dificilă, pentru că mulţi dintre parlamentarii PNL au plecat la ALDE, mai ales după ce Mircea Roşca, preşedintele filialei a avut probleme cu DNA.

Cătălin Toma este primarul liberal al comunei Jariştea din 2008, el fiind mandatat de conducerea centrală a PNL să preia şefia filialei Vrancea, după demisia deputatului Nini Săpunaru. În urmă cu o săptămână, Nini Săpunaru și-a prezentat demisia din funcție în cadrul unei ședințe a filialei județene la care a participat și noul secretar general al PNL, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, potrivit vrancea24.ro.

Costel Şoptică este deputat de Botoşani şi va prelua şefia organizaţiei după ce Florin Ţurcanu, fostul şef al filialei şi fost preşedinte de CJ a demisionat din funcţiile deţinute, urmare a problemelor cu legea.