"Protocolul de colaborare cu alianţa RO PAC stabileşte o serie de obiective majore pentru susţinerea noului PAC şi a Planului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014- 2020. Împreună cu colegii din PRO AGRO le vom putea pune mai uşor pe masa discuţiilor cu reprezentanţii MADR", spune Claudiu Franc, preşedinte RO PAC.

Planul de colaborare cuprinde obiective majore pentru cele două organizaţii. Susţinerea propunerii de PNDR şi PAC este principalul obiectiv al protocolului. Specialişti din cadrul PRO AGRO si RO PAC vor lucra împreună pentru a veni în sprijinul MADR cu cele mai potrivite soluţii pentru agricultorii români. În plus, vor susţine poziţii comune cu privire la modificarea actelor legislative şi elaborarea de norme de impozitare a activităţilor din agricultură, sustenabile de către fermieri.

Un alt obiectiv important este susţinerea membrilor celor două structuri în comisiile de lucru ale MADR, comitetul de monitorizare a PNDR cu reprezentativitate de minim 51%. Acest obiectiv se va realiza prin consultarea tuturor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional pentru sectorul agricol.

Cele două structuri vor întări reprezentarea organizaţiilor profesionale la nivel european în structuri de reprezentare politică agricolă, cum sunt Comisia Europeană, COPA COGECA, ELO, Coordonarea Ţărănescă Europeană sau IFOAM, şi economică, prin participarea la expoziţii naţionale sau internaţionale).

Protocolul dintre Federaţia Naţională PRO AGRO şi Alianţa RO PAC a fost încheiat pe o perioadă de un an de la data semnării. Acesta poate fi prelungit la propunerea părţilor.