Plombele din mercur le pot dăuna copiilor

Plombele din mercur le pot dăuna copiilor

PERICULOS. Amalgamul pe bază de mercur folosit la confecţionarea plombelor dentare poate fi dăunător copiilor, femeilor însărcinate şi persoanelor cu o imunitate scăzută, potrivit asociaţiei americane care se ocupă de siguranţa alimentelor şi medicamentelor (FDA).

„Amalgamul dentar care conţine mercur poate avea efecte toxice asupra sistemului nervos al copiilor. Atunci când amalgamul de mercur este introdus sau scos din dinte eliberează vapori de mercur. Aceşti vapori sunt eliberaţi şi în timpul mestecatului“, se arată într-o avertizare care a apărut pe site-ul FDA.

Din iulie, agenţia intenţionează să limiteze folosirea unor astfel de materiale la categoriile de persoane cele mai sensibile.

Potrivit Agenţiei de Protecţie a Mediului din SUA, mercurul este o neurotoxină, care afectează aptitudinile motorii şi dezvoltarea creierului. Metalul este incriminat pentru apariţia afecţiunii Alzheimer, a iritabilităţii, a afecţiunilor la rinichi, a migrenelor şi a sclerozei multiple. Amalgamul pe bază de mercur este folosit de foarte mulţi ani la plombarea dinţilor, datorită costului scăzut, a durabilităţii şi a rezistenţei.

Ne puteți urmări și pe Google News