Ploaie de fast-food

Ploaie de fast-food

Un oraş invadat de prea multă mâncare este subiectul animaţiei prezentate astăzi de postul HBO, începând cu ora 16.10.

Oricât de ciudat ar părea subiectul filmului "Stă să plouă cu chiftele", el a fost apreciat tocmai pentru faptul că se foloseşte de o idee foarte originală.

Mâncarea de la fast food este intriga acestei producţii animate ce a fost nominalizată la Globurile de Aur în 2010. Filmul este inspirat dintr-o carte pentru copii şi prezintă un oraş în care mâncarea cade din cer precum ploaia. Totul porneşte de la o invenţie a personajului principal, Flint Lockwood, un geniu care nu a reuşit să realizeze niciodată ceva folositor, până la maşina care transformă apa în mâncare. Invenţia ajunge în atmosferă şi în oraş începe o ploaie de alimente.

Mâncarea în exces nu le face atât de bine locuitorilor şi Flint încearcă să oprească distrugerea oraşului de către jeleuri, porţii imense de spaghete şi hamburgeri. În schimb, primarul vrea să se folosească de această ocazie pentru a ajuta oraşul aflat într-o criză economică, după ce fabrica de sardine din oraş s-a închis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Producţia, cu un buget estimat la 100 de milioane de dolari, a fost gândită de regizorii şi scenariştii Phil Lord şi Christopher Miller şi este deosebit de apreciată datorită abundenţei de culori şi dinamismului creat de dialogurile amuzante şi naturale. "Stă să plouă cu chiftele" este un film pentru întreaga familie. Ascunde o morală subtilă în scenariul lui ingenios. <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/pUaKcFI4BZY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>