Plan anticriză la ALRO Slatina

Plan anticriză la ALRO Slatina

Cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est, SC ALRO SA Slatina, îşi va concepe propriul plan anticriză în maximum o lună.

Decizia a fost adoptată în urma şedinţei AGA de ieri, desfăşurată la sediul societăţii.

“Am căzut cu toţii de acord că este imperios necesar să luăm măsuri pentru a nu avea de suferit mai târziu. De aceea s-a căzut la pace că ne trebuie un plan de criză, care va fi conceput după o serie de discuţii ce vor avea loc între noi, sindicatele de la ALRO, şi patronat. Acest plan de criză va trebui definitivat până la jumătatea lunii martie, când va avea loc următoarea şedinţă AGA”, a declarat Constantin Popescu, liderul Sindicatului Aluministul din cadrul combinatului şi membru în AGA.

Reducerea costurilor

Ne puteți urmări și pe Google News

Planul anti-criză va avea în vedere în special reducerea costurilor şi identificarea de noi oportunităţi de afaceri. Reprezentanţii sindicatelor de la ALRO au afirmat că sunt hotărâţi să nu renunţe, în viitoarele discuţii cu patronatul, la reducerea numărului de salariaţi din combinat (3.500 muncitori), chiar dacă schema de personal din prezent este, cred ei, subdimensionată pentru volumul actual de muncă.

De menţionat că, tot în urma şedinţei AGA de ieri, Pierre Baillot (64 de ani) a fost confirmat oficial în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie. Acesta ocupa interimar funcţia din decembrie anul trecut, după ce Christian Wuest a demisionat pe fondul zvonurilor că situaţia la întreprinderea slătineană ameninţa să devină tot mai gravă din cauza crizei economice mondiale.

Recent, compania ruso-olandeză VIMETCO, principalul acţionar al ALRO, a anunţat că a redus ţinta producţei de aluminiu a combinatului cu 44.000 de tone pentru anul în curs ca urmare a preţurilor scăzute.