Pieţele de Craciun din Germania  au o tradiţie foarte veche iar cele mai celebre erau: Munchen, Berlin, Frankfurt, Rothenberg, Bonn, Nuremberg, Baden-Baden, Cologne, Dortmund, Dusseldorf, Hamburg, Leipzig, Postdam, etc. Turiştii găseau de la jucării, produse de artizanat, lumânări, îmbracăminte, încalţăminte până la  preparate tradiţionale nemţeşti. 

De exemplu Piaţa de Crăciun din Frankfurt are o istorie de peste 600 de ani, fiind una dintre cele mai vechi şi mai populare pieţe de Craciun de pe teritoriul Germaniei. Dar astăzi, pare să fie totul umbrit din cauta măsurilor împotriva atentatelor teroriste ale musulmanilor.

Şi amintim aici despre  imigrantul musulman, Anis Amri, care a condus camionul din dotare spre Piața de Crăciun din Berlin și a ucis 12 persoane în Breitscheidplatz, iar lucrurile nu vor mai fi niciodată ca altă dată. Mai ales în Berlin  unde acest lucru este clar vizibil, deoarece piața de Crăciun din  Breitscheidplatz arată mai mult ca o bază militară bine păzită. 

În pragul  Crăciunului locul arată sinistru, numai  garduri mari de fier care sunt întărite de saci masivi cu tone de nisip în spatele lor. Iar barele din oțel "anti-camion" și barierele din beton  sunt accesoriile  care nu au cum să-i facă mândrii pe germani.

Protecție laterală – Imagine: Gerhard Oestel

Una dintre intrări – Imagine: Gerhard Oestel

Imagine: Gerhard Oestel

Imagine: Gerhard Oestel

Sacii mari umpluți cu nisip sunt în spatele gardurilor de fier – Sursa voiceofeurope.com

 

Protecție laterală – Imagine: Gerhard Oestel

Una dintre intrări – Imagine: Gerhard Oestel

Imagine: Gerhard Oestel

Imagine: Gerhard Oestel

Sacii mari umpluți cu nisip sunt în spatele gardurilor de fier – Imaginea: Gerhard Oestel