Picătura chinezească în „moda străzii” din România

Picătura chinezească în „moda străzii” din România

Tânăra creatoare de modă Belinda Liu, născută în România dintr-o mamă româncă şi un tată chinez, promovează feminitatea tradiţională, definită de rochii vaporoase, machiaje sexy şi pantofi cu toc.

Descoperindu-şi pasiunea pentru modă dintr-o întâmplare, după ce a plecat în China la terminarea clasei a VIII-a, pentru a învăţa mai bine limba chineză, tânăra Belinda Liu (21 de ani) se declară „o creatoare de modă extremă”, după cum precizează într-un interviu acordat EVZ.

Deşi sursa ei de inspiraţie poate fi orice, de la personalitatea unei femei până la o floare sau o veioză, cea mai importantă rămâne silueta femeii delicate, care aduce cu franţuzoaica anilor ’20, pentru care creează haine în tendinţele actuale. Nu vrea să fie înţeleasă greşit, nu are nimic împotriva femeilor care poartă pantaloni, însă este categorică atunci când vine vorba despre rochii.

„Sunt un mare susţinător al rochiilor. Chiar militez pentru asta şi am dus cumva la extrem ideea tocmai pentru a putea promova acest lucru. Nu zic că e greşit să porţi pantaloni, dar, în calitate de trendsetter, zic «Nu. Poartă rochie ». Şi, în semn de protest, nu port pantaloni decât atunci când mă îmbrac sport”, a precizat Belinda.         

Dantelă franţuzească, stofă italiană

Aflată de un an pe piaţa modei româneşti, Belinda a lansat până acum patru colecţii şi şi-a deschis un atelier unde îşi promovează ţinutele, iar la sfârşitul lunii va fi prezentă la Bucharest Fashion Week, cu noua colecţie toamnă-iarnă 2010-2011, intitulată „Boundage”.

Cea mai mare investiţie o reprezintă materialele, care trebuie să fie perfecte, în măsura în care se simte motivată de perfecţinea în feminitate. „Materialele sunt aduse din Italia, Franţa, Spania, toate colţurile lumii. De multe ori merg eu însămi să le aleg. Ştiu că dacă vreau o dantelă foarte frumoasă, o găsesc în Franţa, dacă vreau o stofă foarte fină merg în Italia”, a precizat aceasta.

„Aleg numai rochii pentru că femeia trebuie să fie femeie. Delicată, sensibilă şi elegantă. O doamnă care apare la braţul unui domn elegant, îmbracată într-o rochie şi care poartă un toc frumos, nu poate să fie decât admirată. În plus, cuplul respectiv arată foarte bine împreună. În schimb, dacă lângă un bărbat apare o tipă în pantaloni şi mai are şi-un tricou pe care scrie «I’m mean» (n.r. - sunt rea), atunci imaginea e cu totul negativă, repet, din puncul meu de vedere”, a explicat Liu.    

„Am plecat să învăţ chineza, dar am învăţat să cos”

Deşi s-a născut în România, din mamă româncă şi tată chinez, începutul ei în modă are o poveste amuzantă. „Am urmat o şcoală de arte unde se preda foarte mult desen, dar şi muzică. Numai că ceea ce se numeşte street-fashion în România este total diferit faţă de street-fashionul din China, care este foarte interesant, şi asta m-a încântat foarte mult. Atunci erau la modă rochiile în stil Lolita, şi acel lucru m-a cucerit. Era diferit faţă de ceea ce vedeam în România. Am fugit şi mi-am cumpărat maşină de cusut, manechin, tot ce-mi trebuia şi stăteam zi şi noapte să cos haine. Apoi le pozam şi le trimiteam prietenilor din România pentru reacţii”, îşi aminteşte Belinda Liu.

„Concluzia ar fi că am plecat să învăţ chineza, dar am învăţat să cos”, încheie Belinda.     "După clasa a VIII-a am plecat în China pentru a învăţa mai bine limba chineză. Nu-mi pot explica prea bine, dar ceva m-a determinat să mă apuc de modă.“ BELINDA LIU, creatoare de modă

Ne puteți urmări și pe Google News