Evenimentul Zilei > Actualitate > Piatra aparenta pentru interior si exterior
Piatra aparenta pentru interior si exterior

Piatra aparenta pentru interior si exterior

Materialele naturale sunt la mare moda in amenajarile interioare, iar piatra este cea mai solicitata cand vine vorba de placari pentru pereti.

Indiferent daca se doreste un stil modern, rustic sau clasic, piatra de rau sau caramida isi gasesc foarte bine locul, incalzind spatiul si accesorizand peretii fara niciun alt efort.  

Si pentru ca piatra naturala este destul de greu de procurat si nici nu este tocmai accesibila din punct de vedere financiar, s-a inventat cea aparenta. Numita si „zidul-minune” in strainatate, acesta arata exact ca piatra naturala, dar are jumatate din pretul acesteia si este, de fapt, din poliester, fibra de sticla si praf de piatra. Se foloseste pentru placarea decorativa atat a peretilor interiori, cat si a celor exteriori.   

Pe langa aspectul foarte real, piatra aparenta este mult mai usor de montat pentru ca se prezinta in forma de panouri. Aranjatul pietrelor mici si neuniforme poate deveni deja istorie si pentru Romania, pentru ca piatra aparenta a aparut si pe piata noastra.

Montare si preturi

Panourile de piatra aparenta sunt foarte usor de montat pe orice suprafata, nu necesita ingrijire sau spalare si nu au nevoie de o structura speciala pentru montaj. Se fixeaza direct in perete, cu suruburi sau dibluri care se mascheaza ulterior cu un mastic special, vopsit in culoarea panoului. Se lucreaza uscat si nu se face mizerie, ceea ce este o veste buna, mai ales daca puneti panourile in interiorul casei.

Daca peste cateva luni vreti sa redecorati si preferati ca piatra aparenta sa fie pusa in alta camera, nu este nevoie sa cumparati alte panouri. Cele pe care le aveti deja pot fi montate, demontate si remontate intr-un alt loc, fara a se deteriora.

La exteriorul casei, panourile de piatra aparenta se monteaza direct pe polistiren, fara a mai fi nevoie de plasa, tencuiala sau amorsa.
Montarea panourilor de piatra aparenta se poate face de oricine, pentru ca nu necesita specializare. Daca alegeti ca montarea sa fie facuta de firma care distribuie panourile, manopera va va costa intre 15 si 30 de lei pe metrul patrat, in functie de complexitatea lucrarii. Pretul pietrei aparente este de 120 de lei pe metrul patrat si include toate materialele auxiliare necesare pentru montare. Este importata in Romania de firma TotalStone din Oradea (035.980.07.10).

Plusuri

Avantajele panourilor de piatra aparenta

Usoare: greutatea fiind intre 5-6 kg/m2;

Subtiri: grosime medie de 4 mm;

Protectoare: hidrofuge si izolante;

Durabile: nu sunt afectate de ploi si raze ultraviolete;

Nealterabile: capacitate mica de contractie si dilatare;

Adaptabile: usor de fixat pe orice suprafata;

Practice: usor si rapid de instalat, nu necesita permis de constructie;

Autosustinere: nu necesita o structura pe care sa se monteze;

Ignifuge: produse dintr-un material care nu se autoaprinde, nu exista riscuri de explozie.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: