Petru Filip (PSD), despre propunerea lui Ioan Ghişe: Te faci mai tare de râs!

Petru Filip (PSD), despre propunerea lui Ioan Ghişe: Te faci mai tare de râs!

Preşedintele interimar al Senatului, pesedistul Petru Filip nu priveşte cu ochi buni faptul că senatorul PNL, Ioan Ghişe a afirmat că va propune un proiect de hotărâre prin care Parlamentul să constate că Traian Băsescu a fost demis la referendum.

"Parlamentul nu e o adunătură (...)sunt lucruri care trebuie văzut dacă ţin de competenţa Parlamentului. Lucruri de felul acesta ar trebui discutate cu 2-3 săptămâni înainte de sesiunea Parlamentului, nu cu 6 ore înainte. E ca şi cum prietena dumneavoastră v-ar spune "mâine plecăm în Congo", fără să fi vorbit înainte", a declarat Petru Filip Filip pentru Ziare.com. Acesta a mai confirmat că senatorul PNL, Ioan Ghişe la Senat propunerea prin care să se constate că Traian Băsescu a fost demis la referendum, în ciuda deciziei CCR.

În opinia sa, gestul lui Ioan Ghişe poate părea neserios.

"Nu se poate aşa ceva dacă vrei să pari serios. Dacă vrei să-ţi baţi joc...N-o faci aşa, te faci mai tare de râs! Nu merge aşa! Poate sunt eu de formaţie tehnică, la mine 1 plus 1 fac 2", a mai spus Filip. Propunerea lui Ioan Ghişe a fost discutată şi de vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru. Acesta a declarat că la şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD s-ar putea lua în considerare propunerea senatorului PNL, despre care a spus că este "un coleg inventiv, căutător de soluţii". "Este posibil ca în plenul Parlamentului, senatorul Ioan Ghişe să îşi expună punctul de vedere. Nu este însă o decizie luată, grupurile parlamentare se reunesc la ora 14,00. Nu am citit propunerea domnului senator, nu vreau să o citesc până nu decidem dacă o punem în discuţie. Este un coleg inventiv, căutător de soluţii, dar din ce ştiam eu, am putea să putem în discuţie astăzi mai multe aspecte. Putem cere, de exemplu, explicaţii Curţii Constituţionale pentru soluţia pe care a dat-o, putem cere lămuriri Comisiei de la Veneţia, sau de la Institutul de Statistică. Parlamentul poate avea astăzi o poziţie activă", a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru.

Ne puteți urmări și pe Google News
CITIŢI ŞI:
  • CCR explică decizia de invalidare a referendumului: Guvernul nu a trimis ce am cerut noi
  • PNL reinventează trocul: revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, la schimb cu numirea Monei Pivniceru la Justiţie
  • Ce urmează după revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni?