Evenimentul Zilei > Actualitate > Petiţie on-line împotriva gropilor
Petiţie on-line împotriva gropilor

Petiţie on-line împotriva gropilor

Timişenii s-au săturat până peste cap de gropile din carosabil.

În încercarea de a schimba ceva, sute de persoane au început să strângă semnături, pe o petiţie on-line – http://www.petitieonline.ro/pe titie/semnaturi/repararea_drum urilor_din_timisoarap29830051. html#semnaturi. „Circulând zilnic prin Timişoara, pe lângă că plătim taxe pentru drumuri, mai plătim şi o droaie de bani pe piesele distruse la maşină, pe drumurile respective“, reclamă timişoreanul Sergiu Furdui.

Potrivit taximetriştilor, aproape 80 la sută din drumurile Timişoarei ar trebui declarate impracticabile. Unele sunt pline de gropi, asfaltate de mântuială în sezonul trecut, astfel că s-au spart din nou. Altele, precum Calea Aradului, Piaţa Mărăşti, au fost aşa prost asfaltate, încât pânza carosabilă s-a adunat în valuri groase, de 30-40 de centimetri, pe lateral.

Conform statisticilor Consiliului Judeţean Timiş, doar 2% din drumurile judeţene, respectiv 24 din totalul de 1.145 de kilometri, au fost reparate complet în ultimii 18 ani. Potrivit preşedintelui CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, s-a investit puţin în reabilitare „pentru că până acum s-a încercat asigurarea unor condiţii minimale de circulaţie“.
 
În cel mai optimist scenariu, abia peste trei ani principalele drumuri judeţene vor fi reamenajate. Instituţia a obţinut finanţare europeană de 50 de milioane de euro pentru şase proiecte de reabilitare pentru aproape 100 de kilometri de drum.