Evenimentul Zilei > Actualitate > Peter Imre ar putea dezvolta internaţional afacerile media ale lui Patriciu
Peter Imre ar putea dezvolta internaţional afacerile media ale lui Patriciu

Peter Imre ar putea dezvolta internaţional afacerile media ale lui Patriciu

Dinu Patriciu, patronul trustului Adevărul Holding, îşi construieşte un trust internaţional de media, numit East European Media, în dezvoltarea căruia ar putea fi implicat Peter Imre, fostul director de Corporate Affairs al Philip Morris România, potrivit declaraţiilor acestuia din urmă, citate, ieri, de site-ul „Wall Street”.

Noul holding va reuni toate investiţiile media ale lui Patriciu, inclusiv trustul media pe care îl deţine în ţară, Adevărul, şi care va fi subordonat marelui trust. Contactat telefonic de reporterii „Evenimentului zilei”, Peter Imre nu a vrut să comenteze informaţia, sugerând că pentru mai multe detalii ar putea fi contactat doar Dinu Patriciu. Citat de „Wall Street”, Peter Imre a declarat că va face parte din acest proiect, precizând însă că nu poate oferi mai multe detalii.
 
„Cred că ce a explicat domnul Patriciu este suficient pentru stadiul actual al acestui business. Este vorba despre un holding de media, care va îngloba toate investiţiile actuale şi va da posibilitatea unei deschideri internaţionale. Eu voi fi foarte implicat în acest proiect, dar este încă prea devreme să dăm mai multe detalii”, a declarat Imre. Întrebat de Mediafax dacă are un plan cu Peter Imre să realizeze o corporaţie media, Patriciu a răspuns: „N-am cu domul Imre nimic, niciun plan. (…) Cu domnul Imre am nişte discuţii, dar nu numai cu el, ci şi cu mulţi alţii”.
 
„Adevarul Holding va fi parte a unei corporaţii internaţionale având ca scop achiziţiile de media şi dezvoltarea în continuare a afacerilor de media în plan inter naţional. Compania se numeşte East European Media şi va prelua toate investiţiile mele în media”, a declarat omul de afaceri, precizând însă că nu are de gând să cumpere alte instituţii media din România.
 
În prezent, Răzvan Corneţeanu este cel care deţine puterea de decizie în trustul Adevărul Holding. Patriciu infirmă speculaţiile că poziţia lui Răzvan Corneţeanu va avea de suferit în urma acestui proiect, declarând că la Adevărul Holding lucrurile rămân aşa cum sunt. „Nu vor avea loc schimbări, iar East European Media va deţine şi alte proprietăţi în media”, a spus el.

Dinu Patriciu a intrat în politică şi în afaceri după ’89. A fost proprietar şi director general al companiei Rompetrol, vândută anul trecut integral companiei KazMunaiGaz. În 2007 a preluat pachetul majoritar de acţiuni al cotidianului „Adevărul”, unde a investit pentru dezvoltarea acestei afaceri. Peter Imre şi-a început cariera în 1987 la Philip Morris din Ungaria, iar în 1990 a venit în România, ca angajat al aceleiaşi firme, unde a ajuns director general, post pe care l-a ocupat până în 2009.

Cei doi oameni de afaceri, alături de fostul premier liberal Călin Popescu-Tăriceanu, fac parte din acelaşi cerc, pe lângă afaceri aceştia fiind leagaţi şi de o prietenie de lungă durată.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News