Peştele reduce riscul de paradontoză

Peştele reduce riscul de paradontoză

Consumul acizilor graşi polinesaturaţi care se găsesc în peşte, reduce riscul apariţiei parodontozei cu 20-30%, este concluzia unor cercetători de la Universitaea Harvard. Studiul acestora a fost publicat recent în "Journal of the American Dietetic Association"

Conform datelor cercetării, apariţia parodontozei (o afecţiune gingivală extrem de des întâlnită), ar putea fi evitată prin consumul acizilor graşi polinesaturaţi -Omega 3 şi Omega 6 - care se găsesc cu precădere în peşte. "S-ar putea afirma că printr-un consum moderat de acizi graşi în cadrul alimentaţiei - spre exemplu prin creşterea consumului de peşte precum somon, macrou, hamsii- este posibilă obţinerea de beneficii importante în ceea ce priveşte îmbunătăţirea sănătăţii gingivale", remarcă Elizabeth Krall Kaye, medic în cadrul Universităţii Boston.

Ne puteți urmări și pe Google News